Littoisissa ja Piikkiössä pääsee jo luistelemaan, Keskurilla kestää

0
Kaarina-lehti kävi Keskurin kentällä maanantaina illansuussa. Kyltti varoitti hiekasta, ja jäällä oli silmin nähden muutamia kohtia, joissa hiekkaa tai soraa pilkisti esiin pinnasta.

Talvikelien tultua luistimet ja sukset kaivetaan esiin varastosta ja aletaan kärkkyä, milloin pääsisi jäille ja laduille.

Littoisten, Kultanummen, Piikkiön liikuntahallin, Niemenkulman koulun sekä Kirismäen kentät ovat Kaarinassa jo luistelukunnossa, mutta keskustan luistelukentät ovat yhä kesken.

– Nopeimmin valmistuneilla luistelukentillä on esimerkiksi pohjana asvaltit, minkä vuoksi ne valmistuvat helposti. Keskurilla on hiekkakenttä, ja työ vaatii siellä enemmän aikaa, taustoittaa Kaarinan liikuntapäällikkö Tapio Svärd.

– Jotta jää olisi turvallinen, mistään kohtaa ei saa näkyä hiekkaa.

Hän arvioi, että on siinä ja siinä, olisiko Keskuri jo keskiviikkona kunnossa. Lumipyry haittaa jäädyttämistä. Tilannetta voi seurata kaupungin Talviliikunta-sivustolta, joka koetetaan pitää ajan tasalla.

Myös laduista on tullut Svärdille jo kiukkuisia soittoja, mutta vielä niitä ei voida ajaa.

– Asiakkaat voisivat kokeilla vetää 10 sentin pakkaslumessa vaikka vaimoa pulkalla perässä, niin näkisivät, miten pakkaslumi häipyy alta, Svärd naurahtaa.

– Latujen pohjia on Keskurilla ja Lauste-Keskuri-välillä tampattu, mutta varsinaisia latuja ei voida vielä vetää. Tai toki voi, mutta tulisi kivituhkapohjainen latu. Jos lumi tulisi nyt suojalumena, tilanne olisi eri.

Myös luonnonjäitä on jo muodostunut. Kohtaloa on käyty uhmaamassa ainakin Littoistenjärven ja Voivalassa Kuusistonsalmen jäillä. Toistaiseksi luonnonjäät ovat petolliset.

Svärd kertoo, että luistelubaanaa Littoistenjärvelle harkitaan, jos järvelle saadaan tänä talvena niin paksu teräsjää, että se kestää moottoroidun kaluston.