Luvassa Kaarinaan räntää, vettä ja pikkupakkasta – ”Etukäteen ei lähdetä auraamaan”

0
Jouluaaton lumisia tunnelmia. Juhani Peltonen lähetti kuvan metsätieltä Kaarinasta 24.12.

Kaarinaan saatiin unelmankaunis talvinen joulu, mutta uuden vuoden talvimaisemista ei ole takeita. Foreca ja Ilmatieteen laitos ennustavat loppuviikolle räntää ja vesisateita. Myös liukastelemaan päästään: öiksi on tulossa pikkupakkasia.

Kaarinan tiemestari Kari Uronen kertoo, että kolme neljäsosaa Kaarinan teiden talvikunnossapidon urakoijista vaihtui täksi talveksi. Kun runsaat lumet satoivat Kaarinaan joulukuussa, alkuun olikin hapuilua, mutta työt lähtivät pian rullaamaan sujuvasti.

Erikoista joulukuun lumisateissa on ollut, että lumen määrä on vaihdellut eri puolilla Kaarinaa todella paljon. Tämä on vaikeuttanut sen arvioimista, milloin kannattaa lähteä tien päälle.

– Littoisissa saattoi tulla kymmenen senttimetriä ja Krossissa kolme, Uronen päivittelee.

Tähän mennessä auraajilla on ollut helppoa, sillä lumi on ollut pääasiassa kevyttä pakkaslunta. Nyt tilanne on muuttumassa loskan myötä.

Uronen muistuttaa pilke silmäkulmassa lukijoita siitä, että etukäteen teitä ei lähdetä auraamaan, vaan vasta sitten, kun lumet ovat sataneet. Toisin sanoen kaikkia lumia ei pystytä yhtä aikaa saamaan teiltä pois.

Maija Tuominen Kaarinan Kuvaajista nappasi kuvan Kaarinan keskustasta aatonaattona.