Mielipitei: Skeittiparkista siivu Piikkiöön?

0

Olen seurannut sivusta skeitti- ja skuuttiparkkiasiaa. Hienoa, että Kaarinan kaupunki on varannut 420 000 euron potin lapsia ja nuoria kiinnostavaan liikuntamuotoon! Sitä en oikein ymmärrä, ettei rahaa voida jakaa kaikkien kuntalaisten helpommin nautittavaksi. Piikkiöön ei tule mitään tuosta summasta, vaan se kaikki laitetaan Kaarinan keskustaan.

Vertailuksi todettakoon, että Saloon rakennettiin hieno parkki muutama vuosi sitten noin 300 000 eurolla ja Laitilassa budjetti on 174 000 euroa. Paimiossa budjetti oli ilmeisesti 100 000 euroa. Kaarinan varaamalla summalla saadaan siis hieno parkki aikaiseksi kohonneista rakennuskustannuksista huolimatta. Harmillista on, että tuosta summasta ei voida irrottaa pientä osaa (vaikka 50.000 euroa) siihen, että Piikkiöön saataisiin pieni lähiliikuntapaikka skeittiharrastajille. Jos tuollaisen lähiliikuntapanostuksen tekisi Piikkiön lisäksi vielä Littoisiinkin, Kaarinan parkkiin jäisi vielä 20 000 euroa enemmän, mitä Salo projektiin käytti ja 146 000 euroa enemmän, mitä Laitila aikoo projektiin käyttää.

Itse en usko, että lapset alkaisivat kulkemaan Fölillä Kaarinaan skuuttiensa, BMX-pyöriensä ja muiden varusteidensa kanssa, vaan he olisivat sitten taas vanhempien kuljetuspalvelun armoilla. Ja taas harrastuksen ympäristökuormituskin kasvaa.

Lähiliikuntapaikat ovat nykyään kovassa arvossa ja käsittääkseni valtion liikuntapaikkarakentamistukien yksi painopiste. Tuoreen tutkimuksen mukaan kaupunkilaislapset liikkuvat enemmän kuin maalla asuvat ja yksi syy tähän lienee paremmat mahdollisuudet liikkua ja harrastaa. Vaikkei Piikkiö nyt sen enempää maaseutua ole kuin Kaarinakaan, niin täällä voitaisiin näyttää esimerkkiä ja levittää jatkossakin hyviä liikuntamahdollisuuksia koko kaupungin alueelle. Liikkuminen pitää tehdä helpoksi ja tuoda liikuntamahdollisuudet sinne missä ihmisiä on. Esimerkiksi Piikkiössä meitä kaarinalaisia asuu aika paljon, samoin parkista kiinnostuneita nuoria ja äänioikeuden omaavia aikuisia. Älkää unohtako Piikkiötä.

Kirjoittaja: Jani Nieminen