Montako joulukalenteriluukkua mahtuu kävelylenkkiin? – Luukut avautuvat pihoilla Littoisissa ja Kuusistossa

0
Energiansäästö näkyy Heikkilän pihalla tänä talvena jouluvalojen määrässä. Sähkön hinnan nousun takia valoja on ripustettu edellisvuosia vähemmän ja niitä pidetään harkitummin päällä. Roskakatokset jouluvalaistus on ohjattavissa kätevästi kaukosäätimellä. - Yritän pitää huvitukset päällä niihin aikoihin, kun lapsia kulkee ohi, Jouni Heikkilä toteaa.

Torstaina aukeaa Littoisten lumoavan joulukalenterin ensimmäinen luukku. Kaarina-lehti otti varaslähdön ja pääsi kurkistamaan jo alkuviikolla kolmanteen luukkuun, joka löytyy Jouni Heikkilän pihalta Littoistenjärventien varresta.

Heikkilä napsauttaa kaukosäätimestä ja pihan roskakatos herää kirjaimellisesti eloon. Valoköynnöksien keskeltä kantautuu jouluinen musiikki. Tonttukoriste on peräisin talon edellisiltä asukkailta, ja jouluisen reen lahjoitti eräs naapuri muutama vuosi sitten.

– Naapuri toi reen meidän pihallemme todeten, että voisimme olla oikeaa kohderyhmää. Oikeassahan hän oli, Heikkilä naurahtaa ja tunnustaa olevansa jouluihminen.

Luukut täynnä yllätyksiä

Pihan koristeleminen on hänelle mieluista puuhaa varsinkin, jos sillä voi ilahduttaa myös muita. Pääsiäisenä Heikkilän pihalla on voinut nähdä päin pensasta päin lentäneen noita-akan.

– Ei haittaa ollenkaan, jos ihmiset pysähtyvät katsomaan. Jos jonkun saa vielä hymyilemään, niin sehän tuntuu hyvältä, Heikkilä toteaa.

Littoisten lumoava joulukalenteri toteutetaan Jani Pihlajamaan laskujen mukaan kuudetta kertaa. Joka aamu jossakin päin Littoisia avautuu uusi luukku, joka voi olla esimerkiksi ikkuna, kuisti tai portinpieli. Luukut ovat katsottavissa joulukuun loppuun saakka.

– Joissakin luukuissa voi olla päivään liittyvä tapahtuma, kuten Lucia-kulkue tai glögihetki. Minä odotan innolla jokaista luukkua. Varsinkin sellaisia, jotka eivät ole olleet aiemmin kartalla, joulukalenteria koordinoiva Pihlajamaa kommentoi.

Myös Kuusiston Empossa toteutetaan jälleen yhteisöllinen joulukalenteri.

– Joulukalenteri tehdään nyt neljättä kertaa ja osallistujia on joka kerta ollut todella mukavasti. Ihan joka päivälle ei ole luukkuja saatu auki, mutta muutama päivä on ollut niin suosittu, että luukkuja aukeaa useampia samana päivänä. Tänä vuonna luukkuja on vielä saatavilla, joten rohkeasti mukaan vaan, järjestelyistä vastaava Sanna Nurmi kannustaa.

Littoisten joulukalenterin luukkujen sijainnit paljastetaan Facebookissa Littoisten Lumoavat pihat -ryhmässä.

Kuusiston joulukalenterin luukut osoitteineen julkaistaan 1.12. Empon omakotitaloalueen ilmoitustauluilla. Ilmoitustaulut löytyvät kolmesta paikkaa: Kauppatien päiväkodin seinästä, Pengertien ja Puistotien risteyksestä sekä Kuusistonkaaren ja Vanhan Paraistentien Rinki-ekopisteen risteyksestä. Joulukalenterin kartta osoitteineen on tulossa myös Facebookiin Kuusiston ilmoitustaulu -ryhmään.