Pahimus: Potilasjonojen lyhennysautomaatti

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Kaarinan terveyskeskuksessa on otettu käyttöön uusi, tehokas keino potilasjonojen lyhentämiseksi. Kiireesti lääkäriaikaa tarvitsevien on jäätävä linjalle odottamaan, että puheluun vastataan. Hoidontarpeen arvioinnissa hyödynnetään niin sanottua luonnollisen valinnan menetelmää: vain vahvimmat yksilöt ovat puheluun vastatessa enää elossa.

Kiireetöntä lääkäriaikaa tarvitsevat voivat jättää edelleen terveyskeskuksen automaattivastaajaan takaisinsoittopyynnön. Syksyn aikana on tehty empiiristä tutkimusta, montako päivää takaisinsoiton kanssa kannattaa viivytellä, jotta asiakkaat älyävät hakeutua muualle hoitoon.

Potilaat toivovat hoitoon pääsyn nopeutuvan, kun palvelut siirtyvät tammikuussa hyvinvointialueelle. Pettymysten välttämiseksi Varha on tiedottanut jo etukäteen, että jos kaikki menee nappiin, asiakkaat eivät huomaa mitään eroa.

Pahimus toivottaa kaikille oikein tervettä ja hyvävointista joulua. Korvatunturilta lähettivät viestiä, että tämän vuoden hittilahja on ollut Joka kodin lääkärikirja.