Pariisilaiset ihastuivat kaarinalaiseen asuun – Sibel Kantola on myös pukusuunnittelija

0
Sibel Kantola valitsi housujen ja jakun materiaaliksi pukukangasta, jossa on pellavaa ja puuvillaa. Housujen raitojen ja jakun linjojen yhteensovittaminen oli aluksi vaikeaa.

Sibel Kantola Kaarinasta ja Niina Viljanen Turusta pääsivät lokakuussa edustamaan Suomea Pariisissa uudella tavalla.

– Helsinkiläisellä Ava Gallerialla oli avoin haku Louvren taidemuseon kyljessä sijaitsevaan Le Carrousel du Louvreen. Olin yksi 30 taiteilijasta, jotka pääsivät sinne, Kantola kertoo tiedotteessa.

Hän valitsi tuotannostaan kaksi rakastettua maalausta: Ketun sekä Ystäväni karhun.

– Olin aina unelmoinut, että pääsisin Louvreen! Se oli suuri kunnia, ja kutsun myötä minulla oli myös velvollisuus olla avajaisissa paikalla. Niin ainutlaatuiseen tilaisuuteen en voinut mennä mikä tahansa asu ylläni, Kantola kuvaa.

Kaarina-lehden lukijat tuntevat Sibel Kantolan ennen kaikkea Rauhalinnassa sijaitsevan Mökki Gallerian galleristina sekä kuvataiteilijana, mutta hän on myös ammattitutkinnon suorittanut vaatesuunnittelija.

Hän valitsi asun teemaksi lasipyramidit. Asun piti olla näyttävä mutta mukava, jotta sen kanssa olisi helppo pystyttää tauluja.

Aikaa avajaisiin oli runsaat kaksi viikkoa. Sibel tiesi vain yhden, joka kykenisi toteuttamaan asun niin lyhyellä aikataululla: vaatetusalan opettajana ja yrittäjänä työskentelevän Niina Viljasen.

He kertovat, että Pariisissa Kantolan asu sai paljon ihastuneita reaktioita tuntemattomilta ihmisiltä. Louvren edessä ihmiset alkoivat ottaa spontaanisti valokuvia Kantolasta. Kahvilassa sveitsiläinen ryhmä tuli sanomaan, etteivät ole aiemmin nähneet yhtä tyylikästä asua.

– Oli hienoa nähdä, että kaksi varsinaissuomalaista yrittäjää sai niin paljon huomiota Pariisissa, jossa ihmiset ovat jo nähneet kaiken. Eli kyllä meidän yhteistyössämme on oltava jotain, Kantola iloitsee.

He lupaavat yhteistyön jatkuvan ja aikovat ryhtyä valmistamaan tilauksesta persoonallisia vaatteita muille ihmisille.

Heillä on yhteistyöstä kokemusta aiemmin: vuonna 2017 heidän asunsa oli Linnan juhlissa Petteri Orpon puolison, Niina Orpon yllä.

– Olen aina innostunut tekemään jotain erikoista ja uniikkia, Kantola lupaa.

Kantolan Louvren asu on esillä Mökki Galleriassa jouluun asti.