Piikkiössä lapset ovat päässeet joulupukin kiltteyslistalle

0
Sofia, Olavi, Eero, Pihla, Tuure ja Ronja odottavat jo malttamattomina jouluaattoa.

Joulukuun odotetuin päivä alkaa lähestymään ja ilmassa voi aistia sesonkiin kuuluvaa jännityksen taikaa, ainakin Piikkiön päiväkoti Nappulalinnassa.

Onhan joulussa paljon kaikkea jännittävää, mutta erityisen paljon lapsia mietityttää, saavatko he lahjoja ja miten paljon. Lapset luettelevat vuorollaan, mitä he ovat kirjeeseen rustanneet. Yksi toivoo rumpusettiä, toinen robottikoiraa ja kolmas yksisarvispehmolelua. Lahjoja on kuitenkin aattona tulossa, siitä ei ole lapsien mielestä epäilystäkään, sillä he ovat jokainen olleet omasta mielestään hyvin kilttejä.

– Minä olen päässyt jo joulupukin kiltteyslistalle, sain kuulla siitä juuri, huudahtaa 3-vuotias Alyssa päättäväisesti.

Lapset tuntuvat olevan varsin tietoisia siitä, että tontut pitävät heitä silmällä ennen jouluaattoa ja tämän vuoksi omaan käytökseen on joutunut kiinnittämään erityisen paljon huomiota.

6-vuotias Pihla kertoo, että hänen kotiinsa on ilmestynyt tonttuovi, josta pikkuinen punalakki käy tarkkailemassa. Hän toteaa, että heillä vieraillut joulupukin apuri ei ole liikkeissään nopeimmasta päästä, sillä Pihla on joskus iltaisin nähnyt, kun tonttu on kurkkinut oven raosta.

Tontut piilosillaKun Nappulalinnassa aletaan pohtimaan, mikä joulussa on kaikkein parasta, alkavat lapset luettelemaan niitä välittömästi. Joku on sitä mieltä, että joulussa on parasta lumiukot. Toinen tokaisee, että ehdottoman parasta on se, kun joulupukki tuo lahjat. Kolmas pohtii, että parasta joulussa on jouluherkut.

Keskustelu vaihtuu vauhdilla ruokaan ja lapset luettelevat heidän mieleisensä suupalat. Listasta löytyy muun muassa joulukinkku ja erityisesti sen päälle tehty sinappikuorrutus, riisipuuro ja makeiset.

Nappulalinnan päiväkodin väki on ehtinyt touhuta erilaisia jouluaskareita vaikka millä mitalla. Lapset kertovat, että päiväkodissa ollaan keritty laulamaan joululauluja, leipomaan pipareita, tekemään joulutorttuja, askartelemaan tonttuovi sekä kuusijoulukalenteri.

2–3-vuotiaiden ryhmään kuuluva Olavi rymistelee pois pöydästä ja hiipii tonttuovelle. Hän yrittää kurkkia, jospa oven takana piilotteleva tonttu avaisi oven. Lapset kertovat, että tontulla on ollut tapana tuoda joka päivä joulukalenteriin pieni yllätys, eikä sitä ole vielä tänä päivänä kuusen alla näkynyt.

Aikuiset joutuvat muistuttamaan malttamattomia mieliä, että yllätys ilmestyy aina silloin, kun lapset eivät ole itse paikalla, sillä tontut eivät tahdo tulla nähdyksi. Olavi jättää tonttuoven vielä toistaiseksi rauhaan, mutta kuitenkin kurkkii hieman olkansa takaa, jospa hän näkisi tontusta edes pienen vilauksen.