Piispanlähteen koululle tulossa piikkiöläistaidetta

0
Kuva Merja Pitkäsestä muutaman vuoden takaa.

Piikkiöläisen kuvanveistäjän Merja Pitkäsen teos nimeltä Reitti tulee koristamaan Piispanlähteen koulun laajennusosan julkisivua. Taidehankintatyöryhmä pyysi teosehdotukset kolmelta eri taiteilijalta ja valitsi Pitkäsen teoksen toteutettavaksi. Kaarinan vapaa-ajan lautakunta on vahvistanut valinnan.

Reitti on muotoon leikatuista, litteistä metallilevyistä koostettu rakennuksen julkisivuun asennettava teos. Teos esittää polveilevaa, kuvitteellista reittiä, jonka ympärillä on liikettä kuvaavia viivakuvioita. Teoksen voi taiteilijan mukaan mieltää vesivanaksi, poluksi tai liikkeen aiheuttamaksi ilmavirraksi.

Koulun laajennusosan keskusaulaan valittiin taiteilija Oona Tikkaojan Ryöppy -niminen teos. Taidehankintatyöryhmä kuvailee Tikkaojan teosehdotusta värikkääksi, tilaan sopivaksi ja nuoria osallistavaksi.

Päättämättä on vielä koulun laajennusosaan tulevan nuoriso- ja kirjastotilan taidehankinta.

Piispanlähteen koulun laajennusosan taidehankintoihin on varattu ensi vuodelle kaikkiaan 105 000 euroa. Taiteilijat työskentelevät teosten parissa vuonna 2023. Teoksia päästään asentamaan paikoilleen näillä näkymin keväällä 2024.