Ravattulassa pidettiin erityiset joulumyyjäiset – Myymälä on auki ympäri vuoden

0
Torstaina paikalla ollut Jorma Siivonen kertoo valmistaneensa puutöitä joulumyyjäisiin. Siivonen esitteli myyjäisistä ostamaansa käsin veistettyä jakkaraa.

Kaarinassa järjestetään tänä vuonna monenlaisia, jouluisia myyjäisiä.Viime torstaina oli vuorossa Ravattulan toimintakeskuksen perinteiset joulumyyjäiset. Myytävänä oli muun muassa käsintehtyjä joulukransseja, lyhtyjä, puutöitä ja veikeitä pöllötyynyjä.

– Hitti on ollut makkara. Sitä on mennyt 36 pakettia. Myös sytykkeitä ja joulukoristeita on ostettu paljon, vs. palveluesimies Merja Niemi kertoo.

Kaikki myynnissä olevat tuotteet ovat Ravattulan toimintakeskuksen asiakkaiden valmistamia. Ravattulan Citymarketin pohjoispäädyssä sijaitseva toimintakeskus tarjoaa työtoimintaa kehitysvammaisille tai muuta erityistä tukea tarvitseville. Toimintaa pyörittää Kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskus KTO.

Toimintakeskuksessa pyörii Niemen mukaan 11 erilaista ryhmää: metalli-, puu-, ulko-, keittiö-, pirta- ja kutomoryhmä, luova toiminta sekä neljä kokoonpanoryhmää. Toimintakeskuksen yhteydessä on myös pieni myymälä, josta voi ostaa asiakkaiden valmistamia tuotteita ympäri vuoden.

– Emme ole tätä mitenkään mainostaneet, vaan tieto puodista on kulkenut pääasiassa puskaradion kautta, Niemi sanoo.

Työtoiminnan tarkoituksena on harjoitella työelämä- ja vuorovaikutustaitoja ja edistää kehitysvammaisten osallisuutta yhteiskunnassa.