Salvelan kartano nyt huutokaupassa: hinta nousi jo ensimmäisenä päivänä sataantonniin

0
Salvelan kartano. Kuva on viime vuoden syksyltä.

Kaarinan kaupunki laittoi eilen keskiviikkona tyhjillään olleen arvorakennuksensa, Salvelan kartanon myyntiin Huutokaupat.com-sivustolle. Lähtöhinta oli nolla euroa. Kartano herätti saman tien kiinnostuksen, ja hinta kohosi jo ensimmäisenä päivänä 100 685 euroon.

Huutojen minimikorotus on 685 euroa, ja ensimmäinen huutaja koetti saada kartanon itselleen tällä hinnalla. Seuraava huutaja päätti pistää kertaheitolla paremmaksi ja tarjosi 100 000 euroa. Kolmas huutaja korotti hinnan iltayhdeksän jälkeen vielä 100 685:een.

Salvelan kartanon huutokauppasivua oli torstain aamupäivään mennessä katsottu 4300 kertaa.

Huutokauppa päättyy vasta 15.2., eli hinta voi vielä kohota merkittävästi. Aiemmin Kaarina on pyytänyt kartanosta 710 000–950 000 euroa. Kiinnostuneilla on ennen huutokaupan päättymistä mahdollisuus käydä tutustumassa kartanoon.

Huutokaupan korkeimman huudon tekijän tulee esittää kaupunginhallitukselle suunnitelma, mitä Salvelaan aiotaan. Kaupunginhallitus tekee lopullisen päätöksen kaupasta paitsi hinnan, myös tämän suunnitelman perusteella.

Kaupunki on yrittänyt myydä Salvelaa vuodesta 2016. Vuonna 1919 valmistunut päärakennus, joka on toiminut esimerkiksi Piikkiön kunnantalona, on suojeltu. Kauppaan kuuluu hehtariin kokoinen maa-ala.

Ostajaehdokkaat voivat käydä tutustumassa kartanoon 16.1. ja 13.2. kello 15–17.