Tee havutähti oveen

0
Valmis havutähti.

Talven ovikoristeeksi voi askarrella hauskan havutähden, tavallisen pyöreän kranssin sijaan.

Tämän jutun mallitähdessä käytettiin myrskyn kaataman ison kuusen jäykkiä latvaoksia, mutta tähteen sopivat mitkä tahansa havut. Kauniin ovitähden saa esimerkiksi männyn, tuijan tai marjakuusen oksista tai kuusen rennoista alaoksista. Katajakin käy, jos hanskat kestävät sen teräviä neulasia.

Kuvan havutähdessä on tarkoituksella käytetty tähden runkona hiukan kieroja, eripituisia ja eripaksuisia keppejä, jotta tähdestä tulisi hyväntuulisen epäsymmetrinen. Jos pidät säännöllisemmän muotoisesta tähdestä, valitse tietenkin suorat, samanpaksuiset ja -pituiset kepit.

Kranssi on kaunis myös nurjalta puolelta, joten sen voi ripustaa myös ikkunaan.

Muistathan, että havunoksien kerääminen toisten metsästä ilman lupaa ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Yleensä maanomistajalta saa luvan paikoista, joissa on tehty metsähakkuita, sekä teiden ojista ja sähkölinjojen alta, joista puut raivataan joka tapauksessa alas. Havuja tarvitaan noin sylillinen.

Tarvikkeet

5 kpl sormenpaksuisia, sopivanpituisia keppejä

 

(kuvan havutähden kepit ovat 50 cm pituisia)

7–10 tuuheaa havunoksaa, jotka ovat keppien kanssa samanpituisia tai niitä hiukan lyhyempiä

Taipuisaa mutta vahvaa metallilankaa sekä pienet metallileikkurit

Oksaleikkurit