Tee joululaatikkotassuja suolaiseksi ja makeaksi iltapalaksi tai retkievääksi

0
Kuvan tassut tehtiin lanttulaatikosta. Jos muut perheenjäsenet eivät pidä kyseisestä joululaatikosta, tuoksu valitettavasti paljastaa, mitä aineksia tassuun on kätketty. 

Todennäköisesti monessa jääkaapissa on tällä hetkellä lanttu- ja porkkanalaatikon sekä imelletyn perunalaatikon jämiä, jotka eivät sellaisenaan enää maistu. Laatikkotähteitä voi piilottaa sämpylätaikinaan, tai niistä voi tehdä nopeammin valmistuvia tassuja.

Tassut muistuttavat rakenteeltaan pannukakkua ja bliniä. Niitä voi syödä kylmänä ja lämpimänä. Niiden päälle voi laittaa esimerkiksi sieni- tai katkarapusalaattia, majoneesia ja graavikalaa tai ihan vain leikkeleitä. Jos tekee enemmän mieli makeaa, tassujen päälle voi sipaista hilloa tai niille voi valuttaa vaahterasiirappia. Erityisesti lakka-, viikuna-, puolukka- ja karpalohillo sopivat tassuille hyvin.

Tassut ovat meheviä myös sellaisinaan syötyinä, ja ne ovat helppoja retkieväitä. Tassut säilyvät muutaman päivän.

Ainekset 



5 dl joululaatikoita (myös perunamuusi ja muut paksut juuressoseet käyvät)

4 dl jogurttia, piimää tai muuta hapanmaitotuotetta

2 munaa

1 dl ruokaöljyä

(Loraus siirappia, jos laatikot, muusi tms. eivät ole valmiiksi makeita) 

3 dl vehnäjauhoja 

2 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

Ohje 



Sekoita joululaatikoiden tähteet, hapanmaito, munat, öljy ja mahdollinen siirappi hyvin yhteen. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe ja suola) keskenään ja yhdistä. 

Laita taikinanokareita pellille leivinpaperille ja litistä hiukan lusikalla. 

Paista 225 asteessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Ohjeesta tulee vajaa kaksi pellillistä. 

Jos kotona ei satu olemaan kaurajauhoja, tassut voi tehdä kokonaan vehnäjauhoista.