Tuorlan Majatalo ryhtyy hoitamaan Kaarinan terveyskeskuksen kanttiinia

0
– Juuri nyt meillä Tuorlassa pohditaan, mikä olisi hauska uusi nimi kanttiinille, kertoo Marja Vaiste. Toistaiseksi kaupungin päätöksessä on valitusaikaa jäljellä, joten Tuorlan Majatalo joutuu vielä odottelemaan ennen kuin muutostöihin ryhtymistä.

Kaarinan terveyskeskuksen kahvila on ollut kiinni kesäkuusta asti, mutta vuodenvaihteen jälkeen sen kahvipannut kuumenevat jälleen. Uudeksi kanttiininpitäjäksi on valittu monille kaarinalaisille tuttu Tuorlan Majatalo.

– Kun kuulin, että kanttiiniin haetaan uutta yrittäjää, en aluksi edes harkinnut tarjouksen jättämistä. Sitten aloin miettiä, että miksi ei. Kaksi päivää ennen hakuajan päättymistä päätin, että lähetän hakemuksen, kertoo Tuorlan Majatalon yrittäjä Marja Vaiste.

Tuorlan Majatalon lisäksi kolme muuta yritystä oli tarjoutunut kanttiininpitäjäksi.

Kanttiinista on nyt tulossa pieni osa Tuorlan Majatalon kokonaisuutta, johon kuuluu Tuorlassa sijaitsevan kahvilaravintolan ja aamiaismajoituksen lisäksi Helmikahvila ja Hotelli Helmi Turussa. Kanttiinissa työskentelee yksi työntekijä.

Kanttiinin ruuat ja pullat valmistetaan Voivalassa entisessä Hakanitin henkilökuntaruokalan keittiötiloissa. Siellä on käynnistymässä Tuorlan Majatalon valmistuskeittiö, Tuorlassa kun ovat seinät alkaneet käydä ahtaiksi. Terveyskeskuksen kahvilan myötä varmistuu, että majatalolla on tarpeeksi käyttöä Voivalan tiloille.

Vaiste kertoo, että terveyskeskuksen kahvilasta saa jatkossa myös keittolounaan. Syömään voi tulla, vaikka ei olisikaan asiaa terveyskeskukseen.

– Todennäköisesti hankimme ainakin pienemmät pöydät, jotta saamme kanttiiniin lisää asiakaspaikkoja. Myös jäätelöpakastin ja limukaappi ovat nyt suhteettoman suuret, miettii Vaiste.

Terveyskeskuksen kahvilan vuokrasopimus tehtiin vuosiksi 2023–2025. Aiemmin paikasta vastasi Kanttiini Kylander, sitä ennen Kaarinan Pajamestarit.