Tyrskähdetty: Terveyskeskuksen puhelinlinjat sekaisin ja löydetty kello

0

Kun tk:n päivystys- ja ei-kiireellisten asioiden numero on sama ja soittoajatkin suurelta osin päällekkäin, mistä numero tietää onko soittajalla kiireellistä vai kiireetöntä asiaa? Entä jos puheluun vastataan heti? Pyydänkö kiireettömien linjalle?

Epätietoiseksi jäänyt

On todella ikävää, kun terveyskeskuksesta on otettu pois takaisinsoitto. Asiakas joutuu odottamaan pitkään linjalla. Odottaminen maksaa, ja asiakkaalla on muutakin tekemistä kuin odottaa linjalla. On myös ikävää, kun terveyskeskuksen henkilökunta ei vastaa sähköpostiviestiin.

Huonotapaisuutta

Löysin naisten kellon (Casio) viikko sitten Tiilipellonkujalta lähellä Piispanristintien risteystä. Hihna oli poikki, ehkä syy putoamiseen. Kello on vielä toistaiseksi minulla, jos joku haluaa sitä kysellä. Puh. 040 538 1905.

Antero Nykänen

Lämmin kiitos kauniista villasukista Mariitta! Hyvää joulua sinullekin.

Diakonian asiakas

Hautakynttilöistä. Turussa Lehmusvalkaman etelärinteellä sijaitsevalla eläinten hautausmaalla olen nähnyt kauneimmat haudat ja valomeren. Sekä läheltä, että kauempaa. Onkohan sitä enää olemassa? Ainakin se piti hävittää jonkun tien alta ajat sitten.

Eläinten ystävä

Julkisuudessa on herättänyt huolta, kuinka vanhemmat puuttuvat lastensa koulutukseen. Opettajilta pyritään viemään päätäntävalta jopa koetuloksista ja arvosanoista. Koulun tarkoitus on luku ym. taidon lisäksi, opettaa yhteiskunnallista solidaarisuutta, kurinalaisuutta ja hyviä tapoja. Tämä edellyttää tiettyjä sääntöjä niin opetuksessa kuin käytöksessäkin. Opetusalalla on jo nähty suurta pakoa ja ammattiin ei enää hakeuduta. Yhtenä syynä juuri edellä mainitut seikat. Jokainen pieni älykkö on yhteiskunnalle arvokas, kunhan opetellaan ensin säännöt. Neroudelle tulee kyllä aikansa.

Oppia ikä kaikki

Kaarinan apteekin farmaseutti korvasi minulle vaikeasti saatavan lääkäriajan. Ostin kolme ennestään tuntematonta lääkettä ja tarvitsin farmaseutin tarkkaa opastamista. Hän neuvoi huolellisesti, täsmällisesti ja rauhallisesti, oli pätevä ja miellyttävä. Aiheutin tietysti jonoa. Pahoittelen. Rasittunein mies rähisi takaraivolleni. Ihana farmaseutti sanoi tyynesti: ”Kaikki omalla vuorollaan”.

Kiitollinen kipeä