Viides sisar ensi-iltaan pitkän odottelun jälkeen

0
Viidennen sisaren kuvauksista.

Tanssia ja taitoluistelua yhdistävä Viides sisar -elokuva esitetään viimeinkin yleisölle, pitkän odottelun jälkeen.

Puolentoista tunnin mittainen loistelias elokuva kuvattiin korona-aikana, kun Musiikkiopisto Arkipelag ja ParSport Taitoluistelu eivät voineetkaan esittää live-yleisölle mittavaa yhteisproduktiotaan. Elokuvan ensi-illan tullen vuonna 2021 koronarajoitukset sulkivat taas ovet, eikä elokuvaa lopulta esitetty lainkaan suurelle yleisölle.

Tähän mennessä elokuvaa on voinut vain katsoa itsekseen omalta koneelta.

– Yhtäkkiä havahduin, että nyt jos koskaan se esitetään! kertoo ohjaaja, tanssinopettaja Solveig Ekholm Arkipelagista.

Elokuva näytetään ensi viikolla Kaarinassa Kino Piispanristillä. Mukana on sekä paraislaisia että kaarinalaisia esiintyjiä. Yhteensä hankkeeseen osallistui kolmisensataa ihmistä, joista 200 on tanssioppilaita ja 50 luistelijoita. Projekti oli aloitettu jo vuonna 2019.

Elokuva ideoitiin Frozenin ja Jääkuningattaren pohjalta. Tarinassa on viisi sisarta, joilla kaikilla on taikavoimia: Maa, Ilma, Vesi, Tuli ja Empatia. Elokuva käsittelee kasvamista ja ympäristönsuojelua.

Elokuvassa puhutaan sekä suomea että ruotsia.

Viides sisar Kino Piispanristillä ma 19.12. klo 18. Elokuva on maksullinen. Elokuvaan toivotaan ennakkoilmoittautumista sähköpostilla osoitteeseen ekholm.solveig@gmail.com.