Kaarina-lehden vaalikone on auki ehdokkaille

0
Valtiovarainministeri Annika Saarikko vieraili maanantaina iltapäivällä Piispanristin Prismalla vauhdittamassa vaalityötä. Samassa tilaisuudessa esittäytyivät Varsinais-Suomen keskustan kansanedustajaehdokkaita, kuten kaarinalainen Anniina Lehmus (kuvassa Annika Saarikon oikealla puolella). Ajankohtaiskatsauksen jälkeen Saarikko vastaili kaarinalaisten kysymyksiin, joissa korostui erityisesti sähkön hinta, kotimainen ruoka, keskustapuolueen kannatus sekä Suomen turvallisuustilanne.

Eduskuntavaalien vaalikone toteutetaan Kaarina-lehden verkkosivuilla yhteistyössä TS-Yhtymän muiden lehtien sekä Alma Mediaan kuuluvan Iltalehden ja useiden maakuntalehtien kanssa. Vaalikone on jo avautunut vastaamista varten Varsinais-Suomen vaalipiirissä ehdokkaina oleville henkilöille.

Ehdokkaat ovat saaneet tiedon mahdollisuudesta henkilökohtaisesti. Jos näin ei ole käynyt, kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi Kaarina-lehden toimitukseen. Yleisölle vaalikone avataan tiistaina 21. helmikuuta.

Vaalikoneessa ehdokkaat vastaavat pariinkymmeneen yhteiseen ja noin kymmeneen Varsinais-Suomen vaalipiiriä koskevaan väittämään. Väittämät liittyvät muun muassa Varsinais-Suomen liikennekysymyksiin ja Saaristomereen.

Eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 2. huhtikuuta. Varsinais-Suomen vaalipiiristä valitaan kaikkiaan 17 kansanedustajaa eduskuntaan. Läpi pääsijöistä ainakin osa tulee olemaan uusia, koska kaikki edellisissä vaaleissa Varsinais-Suomesta valitut kansanedustajat eivät ole enää ehdolla.

Eduskuntavaalit


Ehdokashakemukset on jätettävä vaalipiirilautakunnille viimeistään tiistaina 21. helmikuuta.

Ennakkoäänestys kotimaassa keskiviikosta 22. maaliskuuta tiistaihin 28. maaliskuuta.

Vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Vaalihuoneistot ovat auki kello 9–20.

Varsinais-Suomen tulosiltaa voit seurata lehdennimi.fi-verkkosivuilla.

Vaalitulokset vahvistetaan keskiviikkona 5. huhtikuuta.