Kaarina taas valtakunnan parrasvaloissa: Benjamin Peltonen kisaa paikasta Euroviisu-edustajaksi

0
Benjamin Peltonen Hoida mut -videolla. Kappaletta olivat artistin lisäksi tekemässä Atso Soivio ja Iivari Suosalo.

Kaarinalaistaustainen Benjamin Peltonen heitti loppuvuonna Kaarinan koko Suomen tietoisuuteen Tanssii Tähtien kanssa -kisassa Kaarina-jaksollaan sekä voittamalla kisan. Nyt paikkakunta pääsi jälleen valtakunnan parrasvaloihin: Benjamin Peltonen on yksi ehdokkaista Suomen Euroviisu-edustajaksi.

Tosin Peltosen kaarinalaisuutta ei Kaarina-lehden havaintojen mukaan ole tuotu – ainakaan vielä – esiin Euroviisu-yhteyksissä.

Peltosen kasarihenkinen kisakappale Hoida mut julkaistiin viime viikolla. Biisi ravistelee sukupuolirooleja: siinä missä perinteinen mies on aktiivinen ja dominoiva, Peltosen kappaleessa mies haluaa tulla otetuksi: “Antaudun keholle sun / Ota mut just niin kun sä tahdot / Vie mut taivaaseen ja siit ylöspäin / Hei, baby, do what you gotta do / Hoida mut!”

Peltonen kommentoi Ylen artikkelissa, että miesten “Mä haluun sut, tuuppa tänne” -asennetta on jo tarpeeksi nähty.

Ilta-Sanomien mukaan kappale on saanut kansainvälisiä faneja punastelemaan. “En voi uskoa, mitä kaikkea Suomi antaa meille. Suomi pitää meidät kylläisinä näinä vaikeina aikoina. Ikonista”, kommentoitiin esimerkiksi videon kommenttikentässä.

25-vuotias Benjamin Peltonen tuli alun perin tunnetuksi Suomen ensimmäisenä Instagram-julkkiksena. Hän aloitti musiikkiuran vuonna 2014 ja sai vastakaikua Euroopasta, erityisesti Espanjasta. Peltosella on siis todennäköisesti jo valmiiksi kuulijakuntaa kansainvälisessä Euroviisu-yleisössä.

Viime kesänä julkaistu Peltosen Gay -kappale meni viraaliksi Tiktok-palvelussa.

Edustuspaikasta kilpailevat Peltosen lisäksi Keira, Robin Packalen, Lxandra, Käärijä, KUUMAA sekä Portion Boys. Erityisesti Packalen ja Peltonen kisaavat samoista kuulijoista: kumpikin näistä varsinaissuomalaisista artisteista pompahti melko samoihin aikoihin teini-idoliksi.

Voittaja eli Suomen edustaja Euroviisuissa valitaan Ylen Uuden musiikin kilpailussa 25.2. suorassa lähetyksessä.