Kaarinalaisnuoren mielipidekirjoitus puhutti valtuustossa

0
Arkistokuva läppäreistä.

Kaarina-lehden verkkosivuilla julkaistiin maanantaina 30.1. Piispanlähteen koulua käyvän Pinja-Netta Kosken mielipidekirjoitus kannettavista tietokoneista. Koski toivoo, että Kaarinan kouluissa käytössä olevat iPadit korvattaisiin kannettavilla tietokoneilla.

Kirjoitus herätti heti tuoreeltaan keskustelua Kaarinan kaupunginvaltuustossa. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Rasmus Hakala sanoi olevansa kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä ja kertoi nuorisovaltuuston ajavan asiaa. Kaarinan kouluissa on aiemmin toteutettu kysely, jossa kartoitettiin oppilaiden mielipiteitä käytössä olevista laitteista.

– Kyselyn tulos oli sikäli harhaanjohtava, että vaihtoehtojen joukossa oli kaksi eri tietokonetta. Yli puolet vastaajista kuitenkin kannatti jompaakumpaa tietokonetta, Hakala sanoo.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Malla Rannikko-Laine kertoi lautakunnan linjanneen, että kannettavia tietokoneita on tarkasteltava yhtenä vaihtoehtona, kun laitehankinnat kilpailutetaan seuraavan kerran.

Pinja-Netta Kosken mielipidekirjoituksen voi lukea kokonaisuudessaan tästä lehdestä sivulta 12.