Kaarinan terveyskeskuksessa siirryttiin Varhaan: “Ovet aukesivat ja puhelimet toimivat normaalisti”

0
Amanda Sandberg kävi äitinsä Katarina Engren-Sandbergin kanssa maanantaina Kaarinan terveyskeskuksen laboratoriossa.

Kaarinan terveyskeskuksen päivystyksen käytävällä oli maanantaina lähes jokainen penkki varattu. Kaarina-lehti kävi tarkkailemassa, miten uuden hyvinvointialueen Varhan toiminta käynnistyi. Henkilökunnan mukaan maanantaiaamu oli totutun kiireinen, mutta sujui ilman suurempia yllätyksiä. Potilastietojärjestelmä ei Kaarinassa vaihtunut, mikä helpotti siirtymää.

Amanda Sandberg asioi äitinsä Katarina Engren-Sandbergin kanssa Kaarinan terveyskeskuksen laboratoriossa

– Muistimme kyllä, että uudistus astuu nyt voimaan, mutta täällä sitä ei huomannut. Kaikki sujui, kuten ennenkin, Engren-Sandberg kommentoi.

Jatkossa kaarinalaiset voivat asioida myös muiden kuntien laboratorioissa, sillä kaikkien kuntien laboratoriot yhdistyivät uudiuksen myötä Tyks laboratorioihin.

Kaarinan terveyskeskuksessa on edelleen käytössä samat ajanvarausnumerot, eikä niihin kannata soittaa varmuuden vuoksi. Asiakkaille aiemmin varatut ajat säilyvät voimassa. Myöskään terveyspalvelujen asiakasmaksut eivät muutu, sillä Kaarina on jo aiemmin perinyt terveyspalveluista maksut säädetyn enimmäismäärän mukaisesti.

– Ovet aukesivat ja puhelimet toimivat maanantaina normaalisti. Asiakkaiden osalta tämä ei näyttäydy tässä vaiheessa isona muutoksena, mutta työn organisoinnin näkökulmasta tapahtuu muutoksia aika paljonkin, Antti Sandén muotoilee.

Yksi asia, joka muuttuu, on Sandénin titteli, joka vaihtui Kaarinan johtavasta ylilääkäristä sotekeskuspäälliköksi. Varsinais-Suomi on jaettu kahdeksaan eri sotekeskusalueeseen, ja Sandén johtaa Kaarinan, Paimion ja Sauvon yhteistä sotekeskusaluetta.

Asiakkaille näkyviä muutoksia on luvassa mahdollisesti sen jälkeen, kun palvelustrategiasta ja palveluverkosta on päätetty ja niiden toimeenpano etenee. Tavoitteena on saada palvelustrategia päätöksentekoon ensi syksynä.