Kaarinan tori muuttaa ja kaikista kouluista tulee punatiilisiä – Kaarina-lehti kysyi ennustuksia

0
Mitä kristallipallossa näkyy Kaarinasta vuodesta 2023? Kaarina-lehti teki kyselykierroksen.

Mitä Kaarinassa tapahtuu vuonna 2023? Kaarina-lehti pyysi muutamia kaarinalaisia tai Kaarinassa työskenteleviä katsomaan kristallipalloon ja ennustamaan. Haastateltavat ennustivat pilke silmäkulmassa tai vakavasti, valintansa mukaan.

Jens Salama

 

“Kaikki koulut muutetaan punatiilisiksi”

Paras asia, joka tapahtuu Kaarinassa vuonna 2023? Jokaiselle nuorelle löytyisi turvallinen koulu ja harrastus, missä on itsellä hyvä olla. Nuorilla olisi turvaa ja rauhaa ympärillä.

Mikä Kaarinassa menee pieleen tänä vuonna? Kaarinan päätöksentekijät päättävät muuttaa loputkin Kaarinan julkisista rakennuksista punatiiliverhoilluiksi. Kaarinan tauti on, että kaikki on lattiasta kattoon punatiiltä.

Mikä pulma Kaarinan pitää selättää? Vaikka Kaarina on suuri kaupunki, Kaarinalla on pienen kylän identiteetti. Kaarinan pitäisi yhteisvoimin löytää ratkaisuja nopeaan väestönkasvuun, jotta päiväkodit, koulut ja muut palvelut pysyvät perässä.

Kaarinan seurakunnan johtava nuorisotyöntekijä Jens Salama

 

 

Laura Langh-Lagerlöf. Arkistokuva.

 

“Palkat nousevat rajusti”

Paras asia, joka tapahtuu Kaarinassa vuonna 2023? Kaikki kaupungin rakennukset ovat hyvässä kunnossa eikä missään kouluissa ilmene hometapauksia.

Mikä Kaarinassa menee pieleen tänä vuonna? Palkat lähtevät rajusti nousemaan, koska liittojen mielestä inflaation vuoksi on nostettava palkkoja.

Mikä pulma Kaarinan pitää selättää? Kaarinan merialueilla on kapeat salmet ja pussinperälahdet. Vesistöjen saattaminen parempaan kuntoon on kaikkien vastuulla. Nykyään käy herkästi niin, että kesällä parhaimmilla uimakeleillä ei pääse sinilevän vuoksi uimaan.

 

Langh Shipin toimitusjohtaja ja Langh Techin kaupallinen johtaja Laura Langh-Lagerlöf

 

Kari Uronen. Kuva on viime keväältä.

 

“Tiet tulevat parempaan kuntoon”

Paras asia, joka tapahtuu Kaarinassa vuonna 2023? Kaarina pääsee kaunistamaan katunäkymää päällystämällä katuja ja teitä enemmän kuin aiemmin. Pyörätiet ovat jo pääasiassa hyvässä kunnossa, mutta linja-autoreittiväylät ja muutamat pääväylät päällystettäisiin uudelleen. Asvalttiurakoijathan kilpailutetaan tänä talvena uudestaan.

Mikä Kaarinassa menee pieleen tänä vuonna? Emme voita Tanssii Tähtien kanssa -kisaa uudestaan! Ei täältä toista samanlaista parkettien partaveistä löydy, ellei karismaattinen kaupunginjohtajamme Harri Virta itse lähde mukaan kisaan.

Mikä pulma Kaarinan pitää selättää? Pulmat käännetään haasteiksi, jotka ratkotaan. Esimerkiksi runsas lumentulo ei ole pulma vaan haaste.

Kaarinan tiemestari Kari Uronen

 

 

“Liikenne menee jumiin”

Paras asia, joka tapahtuu Kaarinassa vuonna 2023? Kaarinan kaupunki antaisi kaikille 15–18-vuotiaille ilmaiset sali- ja uimahallikortit.

Mikä Kaarinassa menee pieleen tänä vuonna? Syntyy iso Föli-kolari ja Kaarinan kaupunki on täynnä tietyömaita, joten liikenne menee kokonaan jumiin.

Mikä pulma Kaarinan pitää selättää? Nuorille tarvitaan lisää paikkoja, missä voisivat olla.

Kaarinalainen 15-vuotias Mona Saarinen, joka pääsi espoolaisen cheertanssi-joukkueensa kanssa cheerleadingin MM-kisoihin. Kisa pidetään Orlandossa huhtikuussa.

 

Keijo Tapper. Arkistokuva.

“Kaarinan tori siirtyy oikealle paikalleen”

Paras asia, joka tapahtuu Kaarinassa vuonna 2023? Kaarinan torin siirtyminen oikealle paikalleen! Kaarinan keskustasta tulee viimeinkin kaunis.

Mikä Kaarinassa menee pieleen tänä vuonna? Varhan eli Varsinais-Suomen hyvinvointialueen startti menee pieleen. Aikamoinen voimistelu sote-muutoksessa on. On myös epäselvää, mitä kuntien vanhusneuvostot jatkossa tekevät.

Mikä pulma Kaarinan pitää selättää? Kaarinan pääterveysasemalle pitäisi viimeinkin saada esteetön kuntosali. Kaarinan keskustassa on paljon ihmisiä, jotka käyttäisivät esteetöntä kuntosalia, mutta Visiitti on liian kaukana eikä uimahallin kuntosali sovi ikäihmisille.

Kaarina-Seuran uusi puheenjohtaja sekä Kaarinan vanhus- ja veteraanineuvoston jäsen Keijo Tapper