Kaukolämpöputki vuosi Kaarinan terveyskeskuksen lähellä

0
Hannu Soonin kuva korjaustöistä.

Hannu Soon Kaarinan Kuvaajista odotteli viime torstaina perheenjäsentä Kaarinan terveyskeskuksesta, kun huomasi lähistöltä Turku Energian urakoijien työmaan. Kaukolämpöputkea korjattiin, ja hän sai napattua työstä hienon kuvan.

– Kyseisessä kohteessa oli kaukolämpöverkon runkolinjassa syöpymä, joka on nyt korjattu, kertoo Turku Energian verkostomestari Veijo Aalto.

– Vika oli havaittu ulkopuolisen toimesta. Läheisessä ojassa oli vuodon vuoksi näkynyt vihreäksi värjättyä kaukolämpövettä.

Väriainetta lisätään kaukolämpöveteen vuotokohtien paikantamiseksi. Väriaine eli pyraniini on hajuton, myrkytön ja terveydelle vaaraton eikä aiheuta ympäristölle vahinkoa.

Vian korjaustöiden ajaksi kaukolämmön jakelu alueen kiinteistöihin keskeytettiin. Terveyskeskuksen lämmöntoimitus varmistettiin väliaikaisella lämmönsyötöllä.

Turku Energian verkko-omaisuuspäällikkö Jani Uitti kertoo, että yleisesti Kaarinan kaukolämpöverkko on ikäänsä nähden hyvässä kunnossa, niin toiminnallisuuden kuin käytettävyyden kannalta.

Ajantasaiset tiedot kaukolämmön vioista sekä tulevat katkoilmoitukset löytyvät Turku Energian keskeytyskartalta: https://lammonkeskeytyskartta.turkuenergia.fi/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän