Latujen lumettaminen edellyttäisi Kaarinassa yli 200 000 euron investointia

0
Arkistokuva hiihtoretkestä Kaarinassa.

Kaarinassa on herättänyt keskustelua naapurikuntia heikommat hiihtomahdollisuudet, sillä Kaarinassa ei ole lumetusmahdollisuutta. Tekninen lautakunta teki vuosi sitten selvityspyynnön lumitykin hankkimisesta sekä hiihtolatujen lisäämisestä keskusliikuntapuiston yhteyteen.

Teknisen lautakunnan tämän viikon kokouksen asialistalla on liikuntapäällikkö Tapio Svärdin vastaus selvityspyyntöön. Lumetuskaluston hankkiminen erilaisine lumitykkeineen, jäähdytysjärjestelmineen ja latukoneineen maksaisi hänen arvionsa mukaan jopa 250 000 euroa. Vertailuhintaa on haettu Raisiosta.

Latujen lumetus edellyttäisi sähkö- ja vesilinjojen kaivamista keskusliikuntapuiston takanurmien taakse. Lisäksi kustannuksia aiheutuisi lumenajoon tarvittavan kaluston hankkimisesta ja henkilöstön palkkaamisesta. Turun Impivaarassa latuja lumetetaan selvityksen mukaan 24 tuntia vuorokaudessa 12 tunnin työvuoroissa.

Latuverkoston laajentaminen Kaarinan keskusliikuntapuistossa ei Svärdin mukaan ole mahdollista. Esteeksi tulee, ettei Kaarinan keskusliikuntapuistoon ole mahdollista tehdä riittävän leveitä latupohjia.