Mielipitei: Miksi Kaarinanportin kaavaan ei ole kirjattu rakentamisvelvoitetta?

0

Luin Kaarina-lehdestä juttua Lakimiehenkadun ”turhasta” sillasta. Mieleeni nousi muutamia kysymyksiä vailla järjellistä vastausta.

Lakimiehenkadunsillan ja Kaarinantiensillan välinen alue ykköstiestä pohjoisen suuntaan on ollut käsittääkseni jo lähes 20 vuotta Turun osuuskaupan ja rakennusyhtiö Skanskan yhteisomistuksessa.

Turun Sanomat kirjoitti otsikossaan jo 20.6.2007: ”TOK aloittaa rakentamisen Kaarinanporttiin”. Jutun mukaan TOKilla on ”tavoitteena aloittaa rakentaminen viimeistään keväällä 2009 niin, että kumpikin yksikkö avautuisi 2010–2011”.

Ensivaiheen suunnitelmana oli siis rakentaa tilat sekä Prismalle että S-ryhmän rautakaupalle Kodin Terralle, yhteensä noin 40 000 kerrosneliömetriä liike- ja varastotilaa. Käsittääkseni alueen kaava mahdollistaisi jo nykyisellään reilun 40 000 neliömetrin rakentamisen.

Toisen vaiheen suunnitelmassa alueen rakennuspinta-alaa olisi kasvatettu noin kuudellakymmenellätuhannella neliömetrillä. Suunnitellun retail park -tyylisen ostoskeskuksen kokonaisneliöt olisivat tällöin olleet jopa 100 000 neliömetriä.

Mitäköhän tälle projektille mahtaa kuulua?

Eikö näin arvokkaan alueen kaavoituksen yhteydessä ole kirjattu rakentamisvelvoitetta johonkin määräaikaan mennessä? Mielestäni olisi ainakin pitänyt.

Kyseisestä Kaarinanportin alueesta ovat varmasti olleet vuosien varrella kiinnostuneet myös muut toimijat, rakentaminen mielessä totta kai, sijaintihan on sekä logistisesti että kaupallisesti loistava!

Jos alueen nykyiset omistajat eivät suunnittele lähivuosina rakentamista kyseiselle alueelle, niin mielestäni Kaarinan kaupungin tulisi erittäin vakavasti harkita alueen lunastamista kaupungille, jotta alue saataisiin kaavan mukaiseen käyttöön ja lisää yritystoimintaa sekä verotuloja ja työpaikkoja meidän kauniiseen Kaarinaan.

Jos ja kun suunniteltu kauppakeskittymä alueelle rakennetaan, niin uskon ja toivon että myös Lakimiehenkadun ”turhalle” sillalle löytyy käyttötarkoitus.

Pekka Heinonen

Kaarinan Perussuomalaiset