Mihin käyttäisit 10 000 euroa? Kaarinan asukasbudjetin ideointi jälleen käynnissä

0
Viime vuonna Kuusiston asukasbudjetin voitti ehdotus, että Empoon hankitaan frisbeegolfkoreja. Niiden toteutus on vielä kesken. Arkistokuva.

Kaarinan kaupunki kerää jälleen toiveita, mihin asukkaat haluaisivat omilla kotikulmilla käytettävän 10 000 euroa. Osallistuvassa eli asukasbudjetoinnissa kuntalaiset ideoivat ja päättävät itse siitä, miten osa kaupungin rahoista käytetään.

Tänä vuonna asukasbudjettiin on varattu Kaarinassa yhteensä 50 000 euroa. Siitä oman osuutensa saavat keskusta, Piispanristi, Littoinen, Piikkiö ja Kuusisto. Jokaisella näistä on käytössään 10 000 euroa.

Oman asuinalueensa lisäksi ideoita voi antaa koko Kaarinasta. Keruuvaiheen jälkeen ideat käydään läpi ja niistä valitaan toteuttamiskelpoiset äänestykseen. Eniten kuntalaisten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan.

Asukasbudjetointia hyödynnetään Kaarinassa kolmatta kertaa. Viime vuoden voittaneista ehdotuksista on saatu valmiiksi yksi, ulkoliikuntavälineiden hankkiminen Kiurunpuistoon Piispanristillä. Tulossa ovat vielä Hovirinnan kuntoportaiden ulkoliikuntavälineet, frisbeegolfkorit Empon kentälle, Lähteenmäen leikkipuiston uudet leikkivälineet sekä se, että Piikkiön havitellaan lisää kulttuuri- ja nuorisotoimintaa.

Ideoita voi jättää 28.2. mennessä kaupungin palautepalvelussa osoitteessa kaarina.fi/palaute tai palvelupisteissä Kaarina-talolla ja Piikkiön kirjastolla.