Numero 7 ruuvataan irti liikekiinteistön seinästä – Yrittäjät taipuivat osoitesekaannuksessa

0
Kaarina-lehti uutisoi joulukuussa, että Kaarinan keskustan liikekiinteistöllä ja uudella asuinkerrostalolla on käytössään sama osoite: Pyhän Katariinan tie 7.

Kaarinan keskustassa Pyhän Katariinan tiellä sijaitseva liikekiinteistö vaihtaa 30 vuoden jälkeen osoitetta. Syynä osoitteenmuutokseen on, että Kaarinan kaupunki oli antanut Oskarintalon edustalle valmistuneelle uudelle kerrostalolle epähuomiossa saman osoitteen, Pyhän Katariinan tie 7, joka on ollut liiketalolla käytössä vuosikymmeniä.

Kaarina-lehti uutisoi osoitesekaannuksesta ensimmäisen kerran joulukuussa (7.12.2022). Sekaannus huomattiin, kun postia alkoi mennä väärään paikkaan. Turun Sanomat kertoi viime viikolla myös ambulanssin harhautuneen väärään osoitteeseen.

Kaarinan paikkatietopäällikkö Sami Kääriäinen kertoo, että liikekiinteistön isännöitsijän kanssa on sovittu, että kiinteistö käyttää jatkossa osoitetta Pyhän Katariinan tie 11. Myös Kaarina-lehden postiosoite muuttuu ja on jatkossa siis Pyhän Katariinan tie 11. Toiseksi osoitteeksi kohteelle jää Puntarikatu 1, joka on ollut jo aiemmin osalla yrittäjistä käytössä.

Kääriäisen mukaan viranhaltijapäätös tulee voimaan tammi–helmikuussa, mikäli siitä ei valiteta.

Osa liiketilojen yrittäjistä pitää epäoikeudenmukaisena, että yrittäjät joutuvat vaihtamaan osoitetta, joka oli käytössä heillä ensin.

– Ehdotimme kaupungille, että avuksi olisi otettu kirjaimet. Liiketalon osoite olisi ollut 7a ja kerrostalojen 7b ja niin edelleen, mutta tässä olisi kuulemma ollut liian suuri työ, isännöitsijä Sami Salmio harmittelee.

Toistaiseksi yrittäjiltä ei ole tullut yhtään yhteydenottoa osoitteenmuutoksen takia. Mikäli yrittäjille aiheutuu osoitteenmuutoksista kustannuksista, niistä voi Salmion mukaan olla yhteydessä Kaarinan kaupunkiin.