Nuorten mielipide: Kaarinan kouluihin tarvitaan kannettavat tietokoneet

0

Oletko koskaan miettinyt tietokonevalintojen merkitystä kouluissa? Kaarinassa oppilaan koneeksi on valittu iPad. Kannettavien koneiden käyttöä ei juurikaan opeteta, ellei tietotekniikka ole valinnaisena aineena. Mielestäni kannettavat olisi parempi vaihtoehto iPadien sijasta.
Ymmärrän, että tabletit ovat pieniä ja mahtuvat pitkänäkin koulupäivänä reppuihin, jotka pursuavat kirjoista ja vihkoista. Toisella asteella kannettavat ovat kuitenkin arkipäiväisessä käytössä. Miksi alemmalla asteella ei harjoiteltaisi jo niiden käyttöä? Käyn koulua jo kahdeksatta vuotta, mutta en ole vielä päässyt harjoittelemaan tietokoneiden käyttöä. Joissakin kaupungeissa on kannettavat kouluissa, tai heillä on käytössä tietokoneluokka.
Työelämässä melkein jokainen tekee töitä kannettavalla. Minun ikäiselleni kesätyönhaku on jo ajankohtaista, ja hakemukset tehdään tietokoneilla. Lisäksi työnantajat saattavat vaatia kannettavan käyttötaitoa.
Toiselle asteelle siirtyminen on iso askel, ja lukion aloitus voi olla stressaavaa. Eikö olisi helpottavaa, että osaisi jo kannettavan käytön ja tuntisi uudet sovellukset? Tiedän, että koneen käytön voi opetella itsekin, mutta eiväthän monet meistä esimerkiksi fysiikkaa tai kemiaakaan osaisi ilman opetusta. Miksi meidän pitäisi opetella itse koneiden käyttö?
Mielestäni Kaarinan kouluihin voisi vaihtaa kannettavat iPadien tilalle, viimeistään silloin, kun tablettien käyttöikä tulee täyteen. Jo nyt voisi kannettavia tuoda lisävarusteina kouluihin. Me tarvitsemme tulevaisuuden tietotekniikkataitoja!

Pinja-Netta Koski

Piispanlähteen koulu