Oppaat paikalla sunnuntaina Rauvolan linturuokinnalla

0
Viherpeipot ovat vähentyneet Suomessa.

Rauvolan linturuokintapaikalla Kaarinassa järjestetään sunnuntaina 29.1. kello 11-13 Pihabongaus-tapahtuma. Paikalla on Turun lintutieteellisen yhdistyksen asiantuntijoita opastamassa talvilintujen tunnistamisessa. Tapahtumaan on vapaa pääsy, eikä osallistuminen edellytä ilmoittautumista. Rauvolan ruokintapaikan osoite on Rauvolantie 149.

Valtakunnallinen Pihabongaus kutsuu viikonloppuna ihmiset ympäri Suomen tarkkailemaan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Tapahtuman ideana on tunnistaa ja laskea kaikki tunnin aikana havaitut lajit ja ilmoittaa tulos BirdLifelle osoitteeseenwww.pihabongaus.fi

Kuka tahansa voi osallistua pihabongaukseen, eikä kyseessä ole kilpailu. Tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tarkkailemaan luontoa ja kerätä arvokasta tietoa.

– Pihabongaus tuottaa valtavan määrän lintutietoa. Aineisto osoittaa muun muassa viherpeipon ja hömötiaisen vähentyneen sekä pikkuvarpusen ja mustarastaan runsastuneen, kertoo BirdLifen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi .