Piispanristin lammen ympäristön idealuonnokset havahduttivat mielipiteisiin

0
Arkistokuva Piispanristin lammesta.

Piispanristin lammen ja sen ympäristön asemakaavan idealuonnoksista on pidetty yleisötilaisuudet ja saatu kuntalaisten palautteet. Tuleva kaava herätti paljon keskustelua, ja idealuonnoksista tuli kahdeksan kirjallista mielipidettä.

Kaavoitettava kaistale sijaitsee Hartwallin entisen panimon ja Poikluomantien välissä, ja sen omistaa YIT Suomi Oy. Paikalle ollaan kaavoittamassa seitsemää uutta, 5–8-kerroksista kerrostaloa. Lampi aiotaan säästää.

Kaarinan kaupunkikehityslautakunta arvioi tänään keskiviikkona, miten kaavan kanssa jatketaan. Lautakunnalle ehdotetaan, että suunnittelua jatketaan vaihtoehdolla, jossa tiejärjestelyt pysyisivät pitkälti nykyisen kaltaisina: Mallaskadun, logistiikkakeskuksen ja uuden asuinalueen liikenne olisivat erillään. Tätä toivottiin useissa palautteissa, ja ratkaisu on edullisin.

Palautteissa esitettiin myös toiveita pysäköinnistä ja kaupunkikuvasta. Esimerkiksi pysäköintipaikkoja on alueella nyt niukasti. Toiveita koetetaan huomioida kaavan jatkosuunnittelussa.

Myös hulevedet mietityttivät kuntalaisia. Piispanristin lampi on alun perin syntynyt hiekkakuopasta, ja sen pinta on noussut Hartwallin lopetettua pohjaveden oton. Mallaskadulla vesi kuormittaa tällä hetkellä pihoja.