Tiedätkö, mitä tehdä, jos joudut veden pinnan alle? Kaarinassa alkaa tällä viikolla aikuisten alkeisuimakoulu

0
– Alkeisuimakoulu uimahallissa on turvallinen paikka tutustua veteen. Kun tietyn taitotason saa, voi päästä miten pitkälle tahansa, vinkkaa vesiliikunnanohjaaja Mikko Laine Kaarinan uimahallista. Hän on itsekin kaarinalainen.

Jos uimataito jäi lapsena saamatta, aikuisena ei ole vielä liian myöhäistä. Kaarinan uimahallissa järjestetään jälleen aikuisten alkeisuimakoulu, jossa harjoitellaan kaikkein tärkeimpiä vesitaitoja: mitä tehdä, kun päätyy pinnan alle, miten kellua ja liukua. Mahdollisesti päästään harjoittelemaan uinnin alkeitakin.

– Jos putoaa yllättäen veteen, tietää kurssin jälkeen, miten toimia. Tärkeintä on tulla sinuiksi veden kanssa, ynnää vesiliikunnanohjaaja Mikko Laine Kaarinan uimahallista.

– Jos vesi ei ole elementtinä tuttu, onhan se vaarallinen.

Moni häpeää uimataidottomuutta


Alkeisuimakouluja järjestetään Kaarinassa aikuisille tarpeen mukaan.

– Kun tarpeeksi moni kyselee näistä, kurssi pidetään, Mikko Laine avaa.

Muut uimakoulut täyttyvät aina nopeasti, mutta vaatii houkuttelua, että kokonaan uimataidottomat aikuiset uskaltavat hakeutua uimakouluun.

– Mitä vanhemmaksi tullaan, sitä enemmän uimataidottomuus yleensä hävettää, miettii Laine, joka on ollut Kaarinan uimahallissa töissä 13 vuotta.

– Siksi kurssi järjestetään uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella eikä hallissa ole muita, ja kurssilla edetään ryhmän tason mukaan.

Uimakoulu alkaa keskiviikkona illalla. Kurssipaikoista oli täyttynyt maanantaina aamupäivällä vasta minimi, puolet.

Aikuiset haluavat tietää, miksi


Ikähaarukka aikuisten uimakouluissa on suuri, mutta eniten paikalla on yleensä ollut 40–50-vuotiaita.

Eroaakohan aikuisten uimaopetus lasten opetuksesta?

Mikko Laine nyökkää ja hymyilee.

– Lapsi oppii leikin kautta, heille kaikki on uutta ja lapset oppivat suoraan oikean uintitekniikan. Aikuisten pitää ensin opetella pois väärästä uintitekniikasta, eikä kaikkien huumorintaju riitä leikkimiseen. Lisäksi aikuiset vaativat perusteluja, miksi tiettyjä harjoituksia tehdään. Ei voi vain vastata, että nyt tehdään näin, koska minä sanon niin!

Uimakoulu on maksullinen. Summa ei ole ihan pikkuraha, kymmeneltä kerralta yhteensä sata euroa.

– En pidä tätä kalliina. Yksityisellä puolella vastaavat ovat hinnaltaan moninkertaisia. Kyseessä on kuitenkin lähes yksityisopetus, ja koko uimahalli on auki vain tätä kurssia varten.

Aikuisten alkeisuimakoulu Kaarinan uimahallissa keskiviikkoisin klo 20.30–21.15. Alkaa 4.1. Ilmoittautumislinkki löytyy Kaarinan uimahallin nettisivuilta.