Uintireissu keskeytyi pahan hajun takia – Mikä Kaarinan uimahallissa haisee?

0
Kaarinan uimahalli.

Kaarinan uimahallissa käyneen miehen uimareissu jäi viime viikolla kesken pahan hajun takia. Miehen mukaan etova haju tuntui voimakkaasti nimenomaan isossa altaassa uidessa, ei esimerkiksi altaan reunalla tai pesutiloissa.

Liikuntapäällikkö Tapio Svärd kertoo saaneensa uimahallin hajuhaitan takia muitakin palautteita. Ongelma on jatkunut hänen mukaansa jo jonkin aikaa ja syytä siihen selvitetään koko ajan.

Mistä paha haju johtuu?

– Olettamuksena on, että haju on peräisin miesten vessasta. Siellä vaihdettiin jokin aika sitten vesipisuaari vedettömään. Siivousta on tehostettu ja siistijät ovat tehneet kaikkensa ongelman ratkaisemiseksi. Nyt harkitaan, pitäisikö se vaihtaa takaisin vedelliseen pisuaariin, Svärd kertoo.

Miksi haju tuntuu voimakkaasti juuri uima-altaassa?

– Se johtuu rakennuksen ilmanvaihdosta. Haju tuntuu ainoastaan silloin tällöin, emmekä tiedä tarkasti, mitkä asiat siihen vaikuttavat. Ulkoilma voi olla yksi vaikuttava tekijä. Täytyy myös muistaa, että rakennus on vanha ja putket alkavat olla huonossa kunnossa, Svärd muistuttaa.