Vauvojen värikylpyä ja temppukoulua – Kaarinan kansalaisopisto toi keväälle lisää liikunta- ja terveyskursseja

0
Kaarinan kansalaisopiston kurssitarjonnassa on panostettu tänä vuonna liikuntaan ja terveyteen. Kevään ohjelmassa on myös käsitöitä, musiikkia, vieraita kieliä ja erilaisia kokkauskursseja. Arkistokuvassa kudontakurssin opettaja Leeni Metsälä syksyllä 2022.

Kaarinan kansalaisopiston kevään kurssitarjontaa on täydennetty useilla liikunta- ja hyvinvointiaiheisilla kursseilla. Seniori-ikäisille on tarjolla muun muassa uusi Liikkuvuutta liikkuen -kurssi sekä Asahi-terveysliikuntaa. Hikiliikuntamuodoista aerobic tekee muutaman vuoden tauon jälkeen paluun kurssiohjelmaan.

Lapsille suunnattuja uutuuskursseja ovat vauvojen värikylpy, leikki-ikäisten satuliikuntakurssit sekä 6–8-vuotiaille lapsille suunnattu temppukoulu.

Vararehtori Juha Nummelinin mukaan uusia kursseja saatiin mukaan opetusohjelmaan, koska Kaarinan kaupunki päätti osana talousarviota lisätä omaa rahoitustaan. Lisärahoituksen ansiosta opetustuntimäärää pystytään kasvattamaan tänä kalenterivuonna 400 tunnilla, mikä tietää kymmeniä kursseja lisää opetusohjelmaan.

– Päätös on moneen muuhun kuntaan nähden poikkeuksellinen. Kaupungin ehtona oli, että lisärahoitus kohdistetaan liikunta- ja terveyspainotteisiin kursseihin, Nummelin kertoo.

Ilmoittautuminen kansalaisopiston kevätlukukauden kursseille käynnistyi jo viime syksynä. Useilla kevään kursseilla on Nummelinin mukaan kuitenkin vielä tilaa.

– Uusimmat kurssit on lisätty kurssiohjelmaan vasta niin hiljattain, että tieto ei ole tavoittanut kaikkia ihmisiä.

Suosituimmat kansalaisopiston kurssit tulevat täyteen hetkessä. Kestosuosikkeja ovat Nummelinin mukaan jooga- ja latinotanssikurssit, jotka täyttyvät yleensä minuuteissa.

Kevätlukukauden ensimmäiset kurssit käynnistyvät ensi maanantaina. Kursseille voi ilmoittautua joko Kaarinan kansalaisopiston verkkosivujen kautta, soittamalla kansalaisopistoon tai Kaarinan ja Piikkiön palvelupisteissä.