Vuorokoti Rinkeli siirtyy remontin takia väistötiloihin Littoisiin

0
Vuorokoti Rinkelin remontti on herättänyt huolta somessa Kaarinan äidit -ryhmässä. Vuorokodin johtaja kertoo, että lasten vanhemmat ovat suhtautuneet tilanteeseen pääosin rauhallisesti.

Kaarina-Teatterin vieressä sijaitsevan vuoropäiväkoti Rinkelin toiminta siirtyy kevään aikana väistötiloihin Littoisiin. Syynä muuttoon on Rinkelin tiloissa tehtävä peruskorjaus.

Rakennuspäällikkö Jouko Jortikan mukaan Rinkelistä on tehty yksi sisäilmailmoitus, jonka vuoksi tiloissa tehtiin kuntoarvio ja myöhemmin yksityiskohtaisempi kuntotutkimus. Kuntotutkimus paljasti laajoja korjaustarpeita erityisesti päiväkodin vanhassa, 1950-luvulla rakennetussa osassa.

– Kuntotutkimuksessa havaittiin tiiviysvuotoja, joita lähdetään korjaamaan pääasiassa tiivistämällä. Jonkin verran joudutaan uusimaan myös rakenteita, Jortikka kertoo.

Hän arvelee, että tilojen remontointi kestää vähintään kuusi kuukautta. Korjaustöiden kesto ja kustannusarvio tarkentuvat tarjouskilpailun edetessä. Päiväkotitoiminnan järjestäminen ei ole tiloissa mahdollista remontin aikana.

Muutto aikaisintaan maaliskuussa


Palvelupäällikkö Heidi Paju kertoo, että päiväkodille löydettiin väistötilat Littoisista Pasmakatu 1:stä. Kiinteistössä on toiminut aiemmin liikuntaesteisten nuorten hoitokoti. Tilat soveltuvat pienillä muutoksilla hyvin päiväkotikäyttöön.

Kaupunki vuokraa tilat IP Investors 1 Oy:ltä. Tilojen kuukausivuokra on 8 000 euroa sisältäen lämmityksen ja rakennuksen ulkopuolisen kiinteistönhoidon. Vuokralainen vastaa käyttökuluista, kuten vedestä, sähköstä ja jätehuollosta. Vuokrasopimus on tehty määräaikaisesti ajalle 1.3.–31.12.2023. Tämän jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana, ellei jompikumpi osapuolista irtisano sopimusta.

Kaarinassa on ollut jatkuva pula päivähoitopaikoista. Onko mahdollista, että Pasmakadun tiloja hyödynnetään päiväkotikäyttöön senkin jälkeen, kun Rinkelin remontti on valmistunut?

– Katsotaan sitä sitten. Tässä kohtaa en pysty tähän vastaamaan, Paju muotoilee.

Perheet suhtautuneet ymmärtäväisesti


Vuorokodin johtaja Vilma Tanninen kertoo, ettei hänellä ole tiedossa tarkkaa päivämäärää, milloin päiväkoti siirtyy väistötiloihin. Ajankohta tarkentuu alkuvuoden aikana. Perheet ovat hänen mukaansa ottaneet tiedon väistötiloihin siirtymisestä vastaan pääosin rauhallisesti.

– Jonkin verran on tullut kyselyjä, mutta ei mitään suurempaa.