Benjamin Peltosen terveiset Saaristo Openin järjestäjille: “Laittakaa keikkakutsua tulemaan”

0
Benjamin Peltonen on ylpeä kaarinalaisuudestaan. Hänen kotikaupunkinsa tuli kaikille selväksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelman myötä. - Jos Kaarinasta tulee lauantaina 35 000 ääntä, olen aika varma, että Kaarinan poika edustaa Suomea Euroviisuissa, Benjamin haastaa leikkisästi.

Kaarinalaislähtöinen Benjamin Peltonen kilpailee ensi lauantaina Turun Logomossa järjestettävässä Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Seitsemästä artistista eniten ääniä saanut pääsee edustamaan toukokuussa Suomea Euroviisuihin.

Kaarina-lehti tavoitti kiireisen artistin puhelimitse finaalilähetyksen alla.

Hei Benjamin, missä olit, kun Lordi voitti Euroviisut?

– Olin kesämökillä Turun saaristossa. Olin 9-vuotias, enkä tiennyt vielä silloin, mitä Euroviisut tarkoittaa. Muistan, kun seuraavana aamuna heräsin ja äitini oli ihan täpinöissään, että Suomi on voittanut Euroviisut. Se sytytti mun fiilikset Euroviisuja kohtaan.

Miltä tuntuu olla nyt itse kisaamassa paikasta Euroviisuihin?

– Pikku-Benjamin olisi kiljunut onnesta, jos olisi silloin tiennyt, että jonakin päivänä on oikeasti mahdollista, että olen edustamassa Suomea omalla biisilläni. Tämä on samaan aikaan superoutoa ja siistiä.

Mikä asia on yllättänyt sinut UMK-matkan aikana?

– Se, miten paljon kiinnostusta Euroviisut herättävät viisufaneissa ja ylipäätään ihmisissä. Se tuntuu hiton siistiltä. Olen tehnyt kymmenen vuotta musaa, mutta en ole ikinä saanut mistään biisistä näin paljon palautetta ja viestejä. En ole aiemmin kokenut mitään vastaavaa. Luen innoissani kaikki palautteet ja musta on hauskaa, kun jengi spekuloi, millainen show minulla tulee olemaan.

– Sen voin paljastaa, että minulla on tällä hetkellä hirveästi mustelmia kehossa. Se ehkä antaa jotakin osviittaa, millainen show on tulossa. En ole ikinä treenannut näin paljon kolmea minuuttia varten.

Vedonlyöntitilastoissa sinut on nostettu yhdeksi voittajasuosikeista. Miltä tuntuu nousta lavalle ja vakuuttaa yleisö kolmessa minuutissa?

– Totta kai se jännittää, mutta mulla on myös hirveä nälkä päästä näyttämään jengille tämä veto. Minuun on artistina kohdistunut paljon ennakkoluuloja sen takia, että urani lähti nousuun aikoinaan somen kautta. Koen, että tämä on mulle näytönpaikka artistina. Haluaisin, että jokaikinen ihminen, joka katsoo finaalilähetystä, ajattelisi esitykseni jälkeen, että vau, mikä show ja miten kova artisti.

Jos omaa biisiä ei saa valita, kuka on suosikkisi UMK-finalisteista?

– Kyllä sydämeni sykkii eniten Kääriälle . Se biisi on omalaatuinen ja hyvällä tavalla älytön. Hän on myös huikea tyyppi.

– Kaikkien aikojen paras Euroviisubiisi on Loreenin Euphoria . Se on yksinkertaisesti täydellinen pop-biisi.

Kaapista ulos tulemisesi jälkeen olet kertonut, miten helpottavaa on ollut, kun on saanut tulla nähdyksi sellaisena kuin oikeasti on. Mitä Hoida mut -kappale kertoo oikeasta Benjaminista?

– Se energia ja meininki, mikä biisissä on, kuvastavat minua hyvin ihmisenä ja artistina. Olen tyyppinä sellainen, että harvoin kiertelen mitään asioita. En häpeä omaa seksuaalisuuttani millään tavalla. Biisi on täynnä seksiä olematta kuitenkaan mauton. Siinä on ihana jännitys!

– Sain yhdeltä kuuntelijalta palautetta, että biisin kuunteleminen tuntui samalta kuin harrastaisi seksiä musiikin kanssa. Se jäi mieleen, että vau.

Voitit syksyllä Tanssii tähtien kanssa -kilpailun ja viimeistään silloin kaikille tuli selväksi, että olet kotoisin Kaarinasta. Mikä on lempipaikkasi täällä?

– Kaarina oli aivan ihana ja turvallinen kasvuympäristö. Asuin lapsuuteni Kesämäessä. Yksi suosikeistani on Tuorla, jossa kävin teininä juoksulenkeillä. Tuorla on varsinkin kesällä sairaan kaunis paikka.

– Toinen on Hovirinnan ranta ja Saaristo Open (toim. huom. nykyinen Saaristo-festivaali). Olisi hienoa päästä joskus esiintymään festareille omaan kotikaupunkiin. Esiinnyn ensi kesänä RMJ:ssä ja Ruisrockissa, mutta Kaarinasta ei ole tullut vielä keikkakutsua. Toivotaan, että sellainen vielä tulisi. Itse asiassa taidankin laittaa saman tien keikkamyyjälle viestiä…

Käytkö vielä useinkin lenkkeilemässä Tuorlassa?

– Yritän käydä kotona vähintään kerran parissa kuukaudessa, mutta viime aikoina on tullut käytyä harmillisen vähän. Nyt olen tulossa käymään, koska UMK järjestetään Logomssa. Varmaan alkuviikolla menen Kaarinaan rauhoittumaan ja punkkaamaan yhdeksi yöksi.

Korjattu Saaristo-festivaalin nimi 21.2.2023 kello 7.42.