Disco palaa Kaarinaan: Nuoret kaarinalaiset dj:t miksaavat perjantaina teineille Vaparissa

0
Dj-kurssilla oli kymmenkunta osallistujaa. Kuvassa etualalla kurssia pitänyt Henrik Haapala Kuja Oy:stä sekä nuoret Mikael Helenius, Tiam Granlund ja Eric Iljin.

Discot ovat loistaneet Kaarinassa pitkään poissaolollaan. Tällä viikolla tilanne muuttuu: bassonjytkettä ja välkevaloja on tulossa Vapariin. Paikalla pidetään perjantaina 12–17-vuotiaille tarkoitettu ystävänpäivädisco.

Tapahtuma käynnistää samalla koululaisten talviloman.

– Vaparissa oli syyslomalla pimeäpiilosta, jossa spontaanisti päädyttiin pitämään pieni disco. Siitä tuli ajatus, että tätä voisi järkätä jatkossakin. Testaamme nyt, miten disco vetää tämän hetken nuoria, taustoittaa Kaarinan kaupungin nuorisotyöntekijä Venla Kuitunen.

Kaupunki on hiljattain järjestänyt pienen dj- ja valo/ääniteknikkokurssin. Siihen osallistuneet nuoret toimivat discossa dj:nä.

– Oli iloinen yllätys, että dj-kurssi veti hyvin. Porukan kesken on ollut mieletön fiilis, ja nuoret ovat todella innoissaan.

Darudea ja Lady GagaaJokaiselle dj:lle on varattu discossa puolen tunnin slotti. Biisilista on jo tiedossa, ja tulossa on esimerkiksi Gettomasaa, Robinia, JVG:tä ja Elastista – mutta myös Kirkaa, Kaija Koota ja Abbaa. Blind Channel, Darude, New Kids on the Block, Ed Sheeran ja Lady Gagakin löytyvät joukosta.

– Vain klassinen ja jazz puuttuvat joukosta! nauraa Venla Kuitunen.

Yksi perjantain dj:stä on 16-vuotias Eric Iljin .

– Rakastan musiikkia, ja haluan esiintyä. Ajattelin että dj:nä nämä onnistuvat kunnolla, hän kuvaa.

– Porukka oli kurssilla mukava, ja opin paljon uutta varsinkin valoista.

Hänen listansa on rock-pohjainen, ja mukana on hänen omaa dj-miksaustaan. Tosin Ericin omaa lempparia, Slipknotia, ei tällä kertaa soi.

Hän harrastaa myös itse useita soittimia, viime aikoina eniten rumpuja. Perjantaina hän aikoo lähettää paikan päältä myös YouTube-videota.

Sumopainia ja limboaVaparin discosta löytyy musiikin lisäksi sumopainia, bingoa ja limbokisaa sekä buffet. Paikalla on nuorisotyöntekijöitä ja järjestyksenvalvojia.

Lisäksi tapahtumassa on ikäraja. Kuinka tarkkaan nuorten paperit katsotaan?

– Tarvittaessa ikä kysytään, ei tämä ihan pienille lapsille ole tarkoitettu. Lisäksi tapahtuma on päihteetön, ja järjestäjillä on puhallutuslaitteet mukana, Venla Kuitunen kertoo.

Hän vinkkaa, että kaupunki on järjestämässä nuorisolle myös muuta kulttuurisisältöä. Tänä keväänä on tulossa esimerkiksi bändikatselmus, jonka voittaja pääsee Rock Academyyn tekemään äänitteen.

Ystävänpäivädisco pe 17.2. Vaparissa klo 18–22. Tapahtuma on maksuton.