Edesmennyt Maija Söderblom sai oman biisin

0
Maija Söderblom. Kuva on marraskuulta 2021, kun hän veti lukupiiriä.

Loppuvuonna menehtynyt Maija Söderblom, joka toimi pitkään Kaarinan kirjastotoimen johtajana, on saanut oman musiikkikappaleen.

– Maijan omaiset ottivat meihin yhteyttä esiintyjäksi muistotilaisuuteen. Mietin, mitä muistotilaisuudessa voisi esittää, ja ajattelin, että Maija tarvitsee oman, hänelle omistetun kappaleen. Maijan omaiset olivat samaa mieltä siitä, että hänen muistonsa olisi hienoa saada lauluun, kertoo Neiti Ö eli Nina Erjossaari .

Laulu on Erjossaaren ja Valtteri Lipastin käsialaa. Erjossaari sanoitti ja Liapsti sävelsi, sovitti ja tuotti musiikin.

– Teimme kappaletta viisi päivää. Keskustelimme Maijan tyttären ja puolison kanssa, ja kehitimme yhdessä eteenpäin tekemiämme versioita.

Kappaleen nimeksi tuli Elämä sattuu kanssasi vähemmän.

Erjossaari kertoo, että hän oli tullut Maija Söderblomin kanssa tutuiksi usean vuoden takaa, työn ja ystävyyden kautta.

– Maija oli aktiivinen niin monella saralla, ihmisten, rauhan ja kulttuurin asioissa. Hän auttoi useasti meitä materiaalien etsinnässä ja ideoinnissa.

Kappale julkaistaan tänään perjantaina, Ukrainan sodan vuosipäivänä. Söderblom keräsi aktiivisesti tarvikkeita sodan uhreille, ja Ukrainan sotaan viitataan myös kappaleessa.

Biisi on kuultavissa Spotifyssa. Esittäjänä on Laulusaari.

Maija Söderblom (os. Rantanen) toimi Kaarinan kirjastotoimesta vuosina 1980–2013. Hän oli syntynyt 2.3.1947 Lappi TL:ssä ja viettänyt lapsuutensa ja nuoruutensa Raumalla. Hän menehtyi 6.10.2022.

Et tuu takas

mut rakkautesi jäi rakentamaan rauhaa

Rakas

Sait näkymättömiä siltoja aikaan

Sanas

niin kuin ystävyytesi puhdistaa ilmaa

(Ote Maija Söderblomille omistetusta kappaleesta)