Huomasitko? Koko Kaarinan keskusta on pian 30 km/h -aluetta

0
30 km/h -nopeusrajoitus on jo tullut Piikkiöön Hadvalantielle kiertoliittymien väliin. Liikennemerkit pystytettiin paikoilleen hiljattain.

Kaarinassa on ryhdytty alentamaan taajama-alueiden nopeusrajoituksia 30 kilometriin tunnissa.

Uudet liikennemerkit on jo pystytetty Piikkiön keskustaan Hadvalantielle ja Piikkiön yhtenäiskoulun läheisyyteen. Vastaava työ on pian edessä Kaarinan ydinkeskustassa.

– 30 km/h -rajoitus on tulossa koko keskustan alueelle Saaristotieltä Hovirinnantielle, luonnehtii Kaarinan liikennesuunnittelija Elise Tuomola.

Kolmeakymppiä ajetaan jatkossa esimerkiksi Hovirinnantiellä, Paraistentiellä sekä ydinkeskustassa Voivalantiellä ja Pyhän Katariinan tiellä.

Kanta-Kaarinan uudet liikennemerkit on tilattu ja asentaminen alkaa lähiaikoina. Tuomola arvelee, että merkit saadaan paikoilleen helmikuun aikana. Uusi nopeusrajoitus astuu samalla heti voimaan.

Nopeusrajoitusten alentaminen on liikenneturvallisuutta ja asumisviihtyvyyttä lisäävä toimenpide, josta päätettiin kaupungin teknisessä lautakunnassa vuosi sitten keväällä. Katujen ajonopeuksien rauhoittaminen paitsi lisää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta, myös kannustaa liikkumaan enemmän jalan ja pyörällä.