Kaarina sai kutistettua velkataakkaansa viime vuonna – Tilinpäätösennuste lupaa miljoonien ylijäämää

0

Kaarinan kaupungin tulosennuste vuodelle 2022 näyttää erinomaiselta: luvassa on 10,7 miljoonan euron ylijäämä.

Muhkean tuloksen selittäjänä on ennen kaikkea verotulojen lisääntyminen. Niillä pystyttiin kattamaan kulut, jotka lähtivät myös nousuun viime vuonna.

Verotuloja kertyi 14 miljoonaa euroa edellistä vuotta enemmän, mikä oli 9 miljoonaa euroa enemmän kuin budjetissa oli ennakoitu. Myös valtionosuuksia tuli hyvin, 4 miljoonaa euroa enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kaupunki pystyi rahoittamaan investoinnit ilman velanottoa. Isoista kouluhankkeista huolimatta Kaarina sai vähennettyä velkamääräänsä 5 miljoonaa euroa vuoden aikana. Velkamäärä per asukas väheni 2765 eurosta 2594 euroon.

Tilinpäätösennusteen mukainen vuosikate on 23 miljoonaa euroa ja tulos laskennallisten poistojen jälkeen 10,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Vuosikate on 4 miljoonaa euroa edellisvuotta parempi. Vuosikatteella rahoitettiin tilikauden aikana toteutuneet investoinnit, joihin kului 18 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveystyön kustannukset nousivat tilinpäätösennusteen mukaan vuodessa vajaat 3 prosenttia, 3,5 miljoonaa euroa. Ylityksestä erikoissairaanhoidon osuus oli puoli miljoonaa euroa.

Kaupungin asukasmäärä kasvoi vuoden aikana 0,9 prosenttia, 333 uudella kaarinalaisella. Vuoden lopussa Kaarinassa oli 35 835 asukasta.

Kaarinan kaupungin tilinpäätös valmistuu maaliskuussa, ja samalla selviävät lopulliset luvut.