Kaarinan bussiliikenne takkuilee keskiviikkona ja torstaina lakon vuoksi

0
Osa Fölin reiteistä toimii lakonkin aikana normaalisti. Arkistokuva.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliitto AKT:n linja-autohenkilökunnan lakko alkaa keskiviikkona 1.3. yökolmelta ja päättyy perjantaina 10.3. samaan kellonaikaan.

Fölistä vastaava Turun seudun joukkoliikenne tiedottaa, että Föli ei todennäköisesti aja keskiviikkona ja torstaina Kaarinaan kulkevia linjoja 7 ja 7T.

Föli ei aja myöskään linjoja 99, 99A, 99B, 99C, 201, 203, 206, N2, N4, N5, R1, R2, 6, 6T, 7A, 32, 32T, 42, 42T, 92, 93 eikä yölinjaa 31. On mahdollista, että joitakin vuoroja pystytään ajamaan, mutta tämä selviää vasta, kun tiedetään lakkoon osallistuvien kuljettajien määrä.

Kaikki muut Fölin linjat kulkevat normaalisti, kuten Kaarinan keskustan läpi ajava 801.

Liikenteen takkuamisen taustalla on, että edellä mainittuja linjoja ajavien Nobina Oy:n ja Länsilinjat Oy:n kuljettajat osallistuvat linja-autohenkilökunnan lakkoon. Näiden osuus Fölin liikenteestä on noin 24 prosenttia.

Föli suosittelee käyttämään lakon aikana muita linjoja, mikäli mahdollista. Bussit kartalla -palvelusta näkee liikenteessä olevien linjojen sijainnin. Sieltä voi lakon aikana tarkistaa, että bussi on tulossa. Ajantasaisia vuoronperuutuksia ei päivitetä Fölin reittioppaan aikatauluihin.