Kaarinan Taideyhdistys sai uuden puheenjohtajan – Yhdistys kasvaa yhä

0
Kaarinan Taideyhdistyksen uusi puheenjohtaja Leena Keski-Oja.

Suomessa moni yhdistys kamppailee kutistuvan jäsenmäärän kanssa, mutta sitä ongelmaa ei Kaarinan Taideyhdistyksellä ole.

– Meitä on yhteensä jo yli 80, kertoo yhdistyksen uusi puheenjohtaja, Leena Keski-Oja Littoisista.

– Puheenjohtajana on kannustavaa aloittaa, kun yhdistyksen jäsenmäärä on nousussa!

Hän itse liittyi taideyhdistykseen muutama vuosi sitten. Viime kaudella hän oli hallituksen jäsen.

Keski-Ojan isä harrasti kuvataiteita, pääasiassa öljyvärimaalausta. Työelämässä ollessaan Keski-Oja ajatteli, että eläkkeellä hänelläkin olisi aikaa aloittaa kuvataiteiden harrastaminen.

– Kansalaisopistosta löytyi onneksi kannustava opettaja, ja viime vuodet ovat menneet akvarellimaalauksen parissa. Monet muutkin yhdistyksen jäsenet ovat aloittaneet uuden harrastuksen eläkeiässä, kun on aikaa.

Pääosa taideyhdistyksen jäsenistä on harrastajamaalareita. Leenan mukaan yhdistykseen ja kursseille ovat tervetulleita kaikki. Kokemusta ei tarvitse olla.

Harrastaminen tuottaa mielihyvää

Tänä vuonna yhdistys järjestää neljä maalausviikonloppua jäsenilleen sekä saman verran kaikille avoimia, maksullisia viikonloppukursseja. Opettajina ovat ammattitaiteilijat.

Leena Keski-Oja korostaa, että kursseille tullaan nimenomaan oppimaan.

– Kurssilaisten lähtötaso on ja saa olla hyvin erilainen. Me harrastajat maalaamme omaksi huviksemme. Välillä koemme suuria onnistumisia, ja välillä vain puurramme ja puurramme. Joka tapauksessa harrastaminen tuottaa suurta mielihyvää. Kannustamme toisiamme, ja hyviä neuvojakin uskallamme antaa.

Kurssien lisäksi yhdistys järjestää näyttelymatkoja. Tammikuun matkalle Helsinkiin osallistui neljäkymmentä kuvataiteista kiinnostunutta. Toukokuussa yhdistys matkaa Uuteenkaupunkiin, jossa tutustutaan muun muassa Taidetalo Pilvilinnaan.

Yhdistyksen jäsenet saavat myös tilaisuuden esitellä omia töitään yleisölle. Maaliskuussa Tuorlan Majatalossa on näyttely Ihan paras hetki ja syyskuussa Kaarina-talossa Kuvien näyttämöllä. Marraskuussa yhdistys järjestää yhteistyössä Kaarinan kaupungin kanssa luennon taidemaalari Albert Edelfeltistä. Joulukuussa jäsenet voivat tuoda töitään myytäväksi pop up -tapahtumaan.

– Mielellämme otamme vastaan uusia ideoita. Tiedä häntä, vaikka joku päivä lähtisimme yhdessä Firenzeen! heittää Keski-Oja.

Kaarinan Taideyhdistyksen hallituksen jäseniksi valittiin Keski-Ojan lisäksi Tuula Halttunen, Sari Mannerjärvi, Marianne Montonen ja Riitta Nylander.

Teksti ja kuvat Tuula Halttunen