Langhien metsäkauppa suututti valtuustossa

0
Kuvituskuva Juha Paju-Heikkilä/TS.

Kaarinan kaupunginhallituksen toissaviikolla siunaama metsäkauppa kuumensi tunteita kaupunginvaltuustossa. Kaupunginhallitus hyväksyi vastoin kaupunginjohtaja Harri Virran esitystä Linda Langhin ja Laura Langh-Lagerlöfin tekemän ostotarjouksen Hepojoella sijaitsevasta, 84 hehtaarin kokoisesta metsätilasta.

Piikkiöläisvaltuutettu Arto Elo (sd.) vaati nyt kaupunginhallitusta oikaisemaan tekemänsä päätöksen. Hän viittasi kaupungin maanmyynnin periaatteeseen, jonka mukaan kohteen pitäisi olla julkisessa myynnissä, jotta kaikilla halukkailla olisi mahdollisuus tarjota siitä.

Elo syytti erityisesti kokoomusta vehkeilyistä.

– Hallituksen toiminta tuntuu aivan käsittämättömältä. Iso maa-alue myytiin ilman selvityksiä kokoomusta lähellä olevalle suvulle, hän sanoi viitaten oletettavasti valtuustossa istuvaan kokoomusvaltuutettu Hans Langhiin , joka on Linda ja Laura Langhin isä.

Oman osansa syytöksistä sai myös perussuomalaisten Hans Huttunen , joka esitti kaupunginhallitukselle ostotarjouksen hyväksymistä suoraan. Huttunen kommentoi noudattaneensa kaupunginvaltuuston aiemmin tekemää periaatepäätöstä, jonka mukaan talousmetsien myyntimahdollisuuksia on selvitettävä ja nostettava myyntitavoitetta.

Hannu Rautanen teki kokouksessa valtuustoaloitteen, että tasapuolisuuden periaate kirjattaisiin selvästi kaupungin hallintosääntöön ja maanmyynnin ohjeisiin. Aloitteen allekirjoitti 17 eli vajaa puolet valtuutetuista.