Langhin kiistellystä metsäkaupasta kaksi oikaisuvaatimusta

0
Muutama hehtaari kiistellystä metsästä on vuokrattu Nasse Oy:lle, joka on järjestänyt alueella värikuulasotaa. Langhien mukaan yritys voi jatkaa metsässä omistajan vaihtumisesta huolimatta.

Kaarinan kaupunginhallituksen tammikuussa tekemä, kiistelty metsäkauppa Hepojoella on poikinut kaksi oikaisuvaatimusta.Oikaisuvaatimuksissa puututaan ennen kaikkea siihen, että metsä päätettiin myydä Langheille ilman kilpailutusta.

Toisen oikaisuvaatimuksen ovat allekirjoittaneet Arto Elo SDP:stä ja Kalervo Korvensyrjä kokoomuksesta. Toisen oli lähettänyt yksityishenkilö.

Kaupunginhallitus kokoontui tämän viikon maanantaina, mutta asiaa ei vielä ehditty käsitellä. Seuraava kokous on 6.3.

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta ei osaa toistaiseksi sanoa, ehdottaako hän oikaisuvaatimusten vai kaupan hylkäämistä.

– Harkitsemme ja tutkimme asiaa ensin tarkemmin.

Linda Langh ja Laura Langh-Lagerlöf olivat tarjousta antaessaan kertoneet, että se on voimassa 14.2. asti. Onkohan kauppa menossa nyt joka tapauksessa sivu suun?

– Tätäkin selvitetään, Virta toteaa.

Langhien ostotarjous 84 hehtaarin metsätilasta Hepojoella oli 560 000 euroa, kun vuonna 2020 teetetyn metsäarvion mukaan kohteen käypä arvo on 330 000 euroa. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupan vastoin Virran silloista ehdotusta, jossa metsää olisi tarjottu tarjouskilpailulla kaikille kiinnostuneille.

Elon ja Korvensyrjän oikaisuvaatimuksessa moititaan sitä, että metsä myytiin kolme vuotta vanhan arvion perusteella. He kokevat metsän arvon nousseen merkittävästi, erityisesti siksi, että Ukrainan sota on pysäyttänyt puun tuonnin Venäjältä. Elo ja Korvensyrjä viittaavat myös korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisuun vuonna 2011, jolloin vastaava kauppa meni nurin.