Pahimus: Leikinlaskiainen

0
Kaarina-lehden maskotti ei ole pyhimys.

Ensi sunnuntaina on laskiaissunnuntai, jolloin lasketaan mäkiä eli sitä, kuinka monta mäkeä Kaarinassa on. Pieniä virheitä laskuissa ei lasketa, siitä huolimatta, että on laskiainen. Laskemisessa kannattaa hyödyntää e-laskuja, Pahimus on kuullut niiden olevan tosi käteviä. Jos ei raihnaiset kintut taivu laskemaan liukurilla, voi aina laskea luikuria.

Laskiaisena lapset lasketaan ulos. Illalla lasketaan, kuinka moni palasi takaisin. Illalla laskee myös aurinko, mutta Pahimuksella ei ole tietoa, mitä aurinko laskee. Sen sijaan Pahimus laski, että illalla lasketaan levolle.

Kuinkahan moni mäki laskee Kaarinassa mereen? Niistä voisi laskea verkot.

Jos mieliala pahasti laskee, tarvitaan heti leikinlaskuja, hätätapauksessa sananlaskujakin. Pahimus ei tiedä, miksi leikinlasku nostaa mielialaa eikä laske sitä.

Tällä tavoin laskiaisen laskuohjelma on valmiina. Muuten, allekkainlaskut ratkeavat aika harvoin sillä, että laskee alleen. Pahimus on testannut.