Löytyvätkö koulun ruokalistat Kaarina-lehdestä? Auranlaakson viidesluokkalaiset tutustuivat toimittajantyöhön

0
Kaarina-lehti kertoi lehdenteosta Auranlaakson koulun viidesluokkalaisille. Kuvassa (vasemmalta) Olivia Valta, Vanessa Rauvola, Iida Rinne, Kerttu Hurme, Emma Peltola, Nella Hakanen, Olivia Sinkkonen, Aino Vehviläinen, Aada Koski, Pilvi Laiho, Sanni Hekkala (istumassa edessä), Elena Murgo, Henri Talvitie, Topias Kiuru, Elias Heino (seisomassa takana keskellä), Onni Mantere, Elias Aro, Amos Eklund ja Juho Vienonen. Etualalla lehteä tutkivat Adoyi Kekola, Lauri Kivilammi ja Into Sipponen.

Kaarina-lehti kävi Auranlaakson koulussa Uutisten viikolla kertomassa lehden työstä. Koululaiset kyselivät toimittajalta lehden työstä sekä lukivat yhdessä viime viikon Kaarina-lehteä.

Lehden journalistinen kunnianhimo sai pienen kolauksen, kun viidesluokkalaisten huomio kiinnittyi Kaarina-lehteä selatessa ensimmäiseksi mainoksiin. Runebergintortut ja omenat puhuttivat oppilaita kovasti, ja lehdestä etsittiin autoilmoituksia.

Artikkeleista pisimpään luettiin tietenkin juttua, jonka Auranlaakson koulun mediaryhmä oli kirjoittanut. Paljon huomiota herätti myös Piispanlähteen yläkoululaisen mielipidekirjoitus siitä, että koulupäivien pitäisi olla lyhyempiä.

– Olen kyllä ihan samaa mieltä! oppilaat kommentoivat.

Moni pysähtyi pohtimaan myös Kaarina-lehden suklaameditaatiojuttua ja väkilukutilastoja sekä testaamaan näköään valokuvasta, jossa oli näkötestitaulu. Piispanlähteen koulukiusaamisasiatkin kiinnostivat.

Yksi oppilas laski, että lehden jutuissa ja mainoksissa oli yhteensä 56 miestä tai poikaa. Naisien ja tyttöjen määrää hän ei ehtinyt vielä laskea. Lisäksi oppilaat bongasivat lehdestä jonkun kivan ukon, joka toistui useilla sivuilla. Ukko osoittautui lehden maskotiksi, Pahimukseksi.

Mitähän oppilaat itse haluaisivat lehteen?

– Koulujen ruokalistat! moni kommentoi.

Ne ovatkin jo Kaarina-lehdessä, viimeisellä aukeamalla.

Vierailun jälkeen oppilaat kertoivat toimittajan puheista jääneen mieleensä parhaiten sen, miten paljon työpäivät vaihtelevat – ja että Kaarina-lehden toimittaja ei käy juttukeikoilla ulkomailla.