Maakaupat Littoisissa ja Piikkiössä menivät sivu suun, kun Kaarina astui tilalle

0
Turun kehätie kahden vuoden takaa.

Kiinteistökaupat Littoisissa ja Piikkiössä menivät maanrakennusyrityksiltä sivu suun, kun Kaarina päätti käyttää kunnan etuosto-oikeutta.

Kunnilla on oikeus astua kiinteistökaupoissa alkuperäisen ostajan tilalle ja lunastaa maat itselleen samoilla ehdoilla kuin alkuperäinen ostaja olisi ne saanut.

Kaarina on jo aiemmin yrittänyt ostaa samoja kiinteistöjä, mutta omistajat saivat neuvoteltua kahden maanrakennusyrityksen kanssa paremmat hinnat. Nyt kaupunki ostaa maat samalla korkeammalla hinnalla, ellei kaupunginhallituksen päätöksestä valiteta.

Kaupunki ostaa kummatkin tontit tulevaa yhdyskuntarakentamista varten. Niillä on sama omistaja, kuolinpesä.

Kiinteistöt ovat rakentamattomia. Littoisten kiinteistö sijaitsee Kissakadulla lähellä K-Market Vyyryläisenmäkeä. Se on 29 500 neliön kokoinen, ja hinnaksi oli sovittu 100 000 euroa. Toinen sijaitsee Piikkiössä Haanpääntien varrella Turun kehätien pohjoispuolella, melko lähellä Turku–Helsinki-moottoritietä. Sen koko on 37 200 neliötä ja hinta 40 000 euroa.

Littoisten kiinteistö on kaavassa lähivirkistysaluetta, suojaviheraluetta ja omakotitaloaluetta. Kehätien läheinen tontti on maakuntakaavassa varattu merkittäväksi teollisuus- ja varastoalueeksi.

Kuolinpesä oli tehnyt kaupat rakennusyritysten kanssa marraskuussa.