Mielipitei: Kuovinkadun toimintakeskuksen uusi tulevaisuus?

0

Kuovinkadun toimintakeskus oli valmistuessaan sekä lapsille että ikä-ihmisille toiveiden täyttymys, kauan odotettu ja tarpeellinen monesta näkökulmasta. Alueen ja laajemmaltikin lapsiperheet saivat hienon päivähoitopaikan ja ikäihmiset kaipaamansa kerho- ja kokoustilat.

Kuovinkadulla oli seniori-ikäisille hyvät kerho-, kokous- ja harrastetilat, pienoiskeittö erillään kerhoja varten sekä varsin suuri yhteistila kuukausikokouksia ja erilaisia juhlia varten. Pidettiinpä paikassa tanssejakin silloin tällöin.

Lastentarhan puolella todettiin sitten huonoa ilmanlaatua. Erinäisten asiantuntijoiden tutkimusten perusteella paikka suljettiin kokonaan, vaikka kerhotiloja olisi voinut ehkä käyttää vielä jatkossakin. Nyt on tiedossa koko rakennuksen purkaminen, ja suunnitteilla lienee uuden lasten päivähoitopaikan rakentaminen.

Voisi toivoa, että uudisrakennusta suunniteltaessa otettaisiin huomioon myös ikäihmisten tarpeet kokoontumis- ja kerhotiloille, pienoiskeittiöineen. Ikäihmisten määrä kaupungissamme lisääntyy koko ajan. Kohta 100-vuotiaatkin tarvitsevat oman ryhmätilansa.

Keijo Tapper

Seniorikansalainen