Mielipitei: Suurkiitos Kaarinan terveyskeskukselle!

1

Maanantaina 23.1. päivällä jouduin lähtemään terveyskeskukseen, minulle tuntemattoman äkkinäisen ja henkeäkin salpaavan lapaluiden alapuolelle ilmaantuneen, ankarasti polttavan kivun vuoksi. Ilmoittautumisen jälkeen asiat etenivät tehokkaasti ja ystävällisesti; vastaanottanut sairaanhoitajan oli yhteydessä lääkäriin, pian EKG- ja verinäytteiden oton jälkeen olin odottamassa lääkärin vastaanottoa.

Kotvan odoteltuani minut otettiin huoneeseen, sairaanhoitaja mittasi vielä kertaalleen verenpaineet ja lääkäri selosti labrasta saadut tulokset sekä kuunteli vielä keuhkot, sydämen ja tunnusteli pulssin. Yhteenvetona lääkäri pystyi toteamaan lohdullisesti, että ”sydänperäinen on pois suljettu ja mitään akuuttia ei ole”.

Mieleeni tuli, että nyt taisin viedä kiireellisten aikaa. Aivan kuin lääkäri olisi lukenut ajatukseni, hän sanoi, että oli aivan oikein tulla ja pitääkin tulla, jos tällaista sattuu. Hän laittoi vielä yhden lähetteen erästä verikoetta varten.

Parin päivän päästä aamupäivällä menin ilmoittautumaan labraan, jono oli pitkä, mutta siihen nähden kohtuullisessa ajassa pääsin kokeeseen.

Nyt on hyvin, kun tietää, mistä oli kyse – ja apua tuli useita käsityksiä ripeämmin!

Martti Strömmer

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.