Mielipitei: Takaisin pimeimpään keskiaikaan

0

Viime aikoina ovat eläinten ystävät saaneet hieraista silmiään. Kissa loukutettu ja hukutettu lampeen, 2020-luvun Suomessa! Miten voi olla mahdollista, netistä, kaikesta valistuksesta, koulutuksesta, informaatiosta, aivan loputtomasta tietotulvasta huolimatta, että ihmiset päätyvät moiseen ratkaisuun?

Samaa pimeää keskiaikaa tukee väittämä “12,5-vuotiaan kissan arvo on nolla”. Lemmikki on usein yksi perheenjäsen. Väitän, että lemmikin poismenoa surraan pidempään kuin heitä, jotka määrittelevät lemmikin arvon olevan nolla.

Nähtävästi on niin, että kaikista lukemattomista ponnisteluista huolimatta Suomessakin vallitsee edelleen takapajuisia, pimeän keskiajan kaltaisia arvoja sekä asenteita. Toivotaan lain kouran olevan tällaisissa tapauksissa ankara sekä karvainen.

Mikko Murtomaa