Miten muutat Kaarinaa paremmaksi?

0
Veera Nikula, Enna Uro, Sara Kurka, Sanni Stenfors, Pinja-Netta Koski, Niilo Järvinen, Lauri Vihola ja Viljami Vainio.

Tällä viikolla kouluissa luetaan Uutisten viikon vuoksi sanomalehtiä, harjoitellaan artikkelien kirjoittamista ja pohditaan mediaa.

Piispanlähteen yläkoululaiset kirjoittivat tämän viikon Kaarina-lehteen mielipidekirjoituksia. Muutama niistä julkaistiin verkossa ennen paperilehden ilmestymistä, ja ne ehtivät jo havahduttaa paikallispoliitikkoja ja muita päättäjiä.

Paikallislehti – sekä paperisena että netissä – on se alusta, joka lähtökohtaisesti tavoittaa paikkakunnan poliittiset päättäjät ja viranhaltijat sekä eri kansankerrokset. Lehdessä julkaistulla sanalla on valtaa. Lehteen kirjoittamalla ja toimitukselle juttuvinkkejä antamalla on aidosti mahdollista muuttaa Kaarinaa paremmaksi ja saada oma ääni kuuluviin.

Mielipiteitä Piispanlähteellä kirjoittaneet Veera Nikula, Enna Uro, Sara Kurka, Sanni Stenfors, Pinja-Netta Koski, Niilo Järvinen, Lauri Vihola ja Viljami Vainio selasivat aiempia Kaarina-lehtiä ja kertoivat, mikä muu heitä lehdessä kiinnostaa. Heidän huomiotaan kiinnittivät esimerkiksi jutut oman koulun remontista, omasta urheiluseurasta sekä tutuista ihmisistä. Rikokset ja onnettomuudet puhuttelivat tietenkin myös – ja K-Supermarketin mainos.

Nuorten mielipidekirjoituksia löytyy Kaarina-lehdestä myös ensi viikolla.