Nuorten mielipide: Koulupäivien pitäisi olla lyhyempiä

0

Tulen koulusta kotiin, syön ja lähden treeneihin. Ei jää aikaa tehdä tehtäviä tai kerrata kokeeseen.

Todennäköisimmin tämä vaivaa monta urheilevaa nuorta. Ei jää ollenkaan aikaa koulupäivän jälkeen. Olisi mukava tehdä jotain muuta kivaa.

Kun nuoret eivät tee läksyjä tai kertaa kokeisiin, alkaa tulla huonoja merkintöjä ja arvosanoja. Tämän seurauksena nuoren pääkoppa alkaa kärsiä ja mielialat heilua puolelta toiselle. Kun nuoret urheilevat, useasti heitä kehotetaan jäämään joistain treeneistä pois, jotta voisi lukea kokeeseen. Tämän takia monen urheiluharrastus saattaa kärsiä.

Nuoret lukevat kokeisiin ja tekevät läksyjä myöhään illalla. Tämä vaikuttaa heidän murrosikäänsä, urheiluun ja koulunkäyntiin.

Koulupäiviä voitaisiin lyhentää siten, että aineita tehdään tehokkaammin, mutta vähemmän. Täten mitään kouluaineita ei tarvitsisi poistaa vaan tehdä tehokkaammin.

Jos nuoren koulumenestys alkaa laskea, urheilulajit alkavat mennä huonosti ja nuori on kärttyinen koko ajan, pitää lyhentää koulupäiviä, jotta nuorilla ei menisi yömyöhään koulutehtävien parissa. Nuorelle voi myös laittaa erilaisia rajoja, kuten ei pelata ennen koulutehtäviä tai läksyt on tehtävä heti koulun jälkeen.

Mielestäni koulupäivien pitäisi olla lyhyempiä, jotta jää aika tehdä hauskoja juttuja ja myös tehdä ne koulutehtävät.

Lauri Vihola

Piispanlähteen koulu