Piikkiöläispariskunta hukutti naapurin kissan – Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

0
Arkistokuva.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään parhaillaan piikkiöläisen kissan kuolemaa. Syyttäjä vaatii kissan tappaneille ehdollista vankeutta törkeästä eläinsuojelurikoksesta ja varkaudesta.

Pariskunta oli marraskuussa 2021 ottanut loukulla kiinni naapuriperheen kissan. He olivat vieneet kissan Laitilaan ja hukuttaneet sen loukussa ulkoilualueen lampeen.

Syytetyt myöntävät vastauksessaan käräjäoikeudelle loukuttaneensa kissan pihallaan sekä hukuttaneensa sen. He olivat jo aiemminkin yrittäneet saada sitä kiinni, sillä se oli aiheuttanut heille harmia.

Ruokaviraston tutkimuksen mukaan kissa on kuollut hukkumalla, mikä on aiheuttanut sille voimakasta ahdistusta, paniikkia ja kärsimystä usean minuutin ajan. Tämän syytetyt kiistävät. He eivät pitäneet kissan hukuttamista julmana ja raakana lopetuskeinona.

Syytetyn pariskunnan mukaan kissa on käynyt jatkuvasti ulostamassa heidän pihalleen ja kasvimaalleen sekä makoilemassa heidän terassillaan ja sen ruokapöydällä.

Osapuolet ovat olleet samasta kissasta sovittelussa kesällä 2021. Silloin oli linjattu, että kissanomistajat hankkisivat sille verkkoaitauksen ulkoilua varten. Syytetyn pariskunnan mukaan näin ei kuitenkaan ollut toimittu.

Syyttäjä vaatii ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi, että kissan hukuttanut pariskunta määrätään kaikkia eläimiä koskevaan pysyvään eläintenpitokieltoon.

Kissan ruumiin olivat löytäneet ulkopuoliset ulkoilijat. Oikeuden todisteina on esimerkiksi syytetyn naisen televalvontatiedot sekä näköhavainnot pariskunnan matkailuautosta Laitilassa lammen luona.